Belgische student werkt aan goedkope Linux computer voor onderwijs en hobby

Op Indiegogo is DPTechnics een crowdfunding gestart voor het zogenaamde DPT Board. Dit is een compact moederbordje wat werkt middels OpenWRT. 

DPTechnics is opgezet door Ronny en Daan Pape uit Belgie, deze vader en zoon zijn twee jaar geleden gestart met het bedrijf en werken al zo'n anderhalf jaar aan het DPT Board. Het doel van het product is om een goedkoop platform te bieden voor onderwijs en hobbyisten, iets wat kennen van onder andere de Raspberry Pi.

Het DPT Board bevat een Qualcomm Atheros AR9331 chip die is gebaseerd op de MIPS-architectuur en werkt op 400MHz. Daarnaast vinden we 64 MB DDR2-werkgeheugen, 16 MB flashgeheugen voor de opslag waarvan 3 MB door het besturingssysteem gebruik is. Verder vinden we 802.11n 150 Mbit/s, twee 100 Mbit/s netwerkpoorten, USB 2.0 en IO-aansluitingen terug. Deze laatste bestaan uit zeven uitgangen van 0,5 ampère, drie ingangen die tot 50 volt kunnen verwerken en vijf 2,5 volt GPIO pinnen. Het geheel heeft een stroomgebruik van gemiddeld 0,4 watt, dit heeft men weten te bewerkstelligen door een schakelende voeding te gebruiken.

Aangezien Daan momenteel student informatica is aan de universiteit van Gent, is hij in samenwerking met enkele docenten druk doende met de ontwikkeling van een software- en lessenpakket. De software moet het uiteindelijk mogelijk maken om via een HTML5 interface het DPT Board te kunnen bedienen. De makers zijn namelijk van mening dat de lessen informatica op dit moment niet aantrekkelijk genoeg zijn en hopen dat het bordje samen met het lessenpakket hier verandering in zal brengen.

Op Indiegogo is de ontwikkeling van de software te ondersteunen, voor 20 USD krijgt men de module terwijl voor 35 USD het DPT Board verzonden zal worden. Uiteindelijk hoopt men 6000 USD bij elkaar te krijgen zodat er fulltime gewerkt kan worden aan de software.

 

 

 

 

 

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL De Europese Commissie financiert een bug bounty programma voor VLC. Het jaar 2017 was een succesvol jaar voor Let’s… https://t.co/0w5am3XqJw
22hreplyretweetfavorite
linuxmagNL Perl is een algemene programmeertaal die oorspronkelijk is ontwikkeld voor tekstmanipulatie. Het wordt nu gebruikt… https://t.co/otBoMF72UW
linuxmagNL Een vraag van mij over ontbrekende functionaliteit in Nextcloud leidde ertoe dat ik zelf ben gaan bijdragen om deze… https://t.co/AuKRZdItrM