Het team achter Kali heeft dinsdag na maanden ontwikkelen versie 2.0 van de Linuxdistributie die is gericht op beveiligingstesten vrijgegeven. Het besturingssysteem hanteert nu het rolling release-model, waarbij continu updates aan de software worden toegevoegd.

De Linuxdistributie Kali stamt af van de BackTrack-distributie en richt zich specifiek op het vinden van kwetsbaarheden in netwerken en authenticatieprotocollen, wat ten goede zou komen aan de beveiliging. Standaard komt Kali onder meer met Aircrack-ng voor het afluisteren van wifi-netwerken, de Nmap-netwerkscanner en Pixiewps voor het bruteforcen van wps-configuraties.

De ontwikkelaars van Kali hebben het besturingssysteem nu onder meer voorzien van Linux-kernel 4.0, die onder andere de mogelijkheid biedt het systeem zonder herstart te updaten. Daarnaast hanteert Kali 2.0 nu een rolling release-model. De updates komen grotendeels van de Debian Testing-repo van Debian Jessie, waar Kali op is gebaseerd. De Linuxdistro werkt met verschillende desktopomgevingen, waaronder de bekende Gnome-, KDE-, Xfce- en Mate-omgevingen. Maar er is ook ondersteuning voor het exotische E17, Lxde en I3wm.

Behalve het desktopbesturingssysteem hebben de ontwikkelaars ook Kali Linux Nethunter bijgewerkt. Dat is een versie van Kali Linux speciaal voor smartphones, om daarmee eveneens beveiligingstests uit te voeren. Het gaat daarbij onder meer om man-in-the-middle-aanvallen en het opzetten van malafide access points. Kali Linux Nethunter bood al ondersteuning voor Googles Nexus-lijn en de OnePlus One, maar ondersteunt nu ook de populaire Android-rom CyanogenMod.