Brandstof voor innovatie: Linux en de hybride cloud
- June 6, 2019
- 0
Na een ruimtewedloop tussen de twee machtigste landen ter wereld landden Neil Armstrong en Buzz Aldrin 50 jaar geleden op de maan.
Technologie met een fractie van de verwerkingskracht van een huidige mobiele telefoon, een golf van innovatie en een duidelijk doel speelden een belangrijke rol bij die historische gebeurtenis.
Na een ruimtewedloop tussen de twee machtigste landen ter wereld landden Neil Armstrong en Buzz Aldrin 50 jaar geleden op de maan. Technologie met een fractie van de verwerkingskracht van een huidige mobiele telefoon, een golf van innovatie en een duidelijk doel speelden een belangrijke rol bij die historische gebeurtenis.
De meeste IT-organisaties hebben ook diverse doelen; van het sneller bouwen van applicaties en het verbeteren daarvan, tot het realiseren van een uptime van 100 procent en het beter anticiperen op de behoeften van gebruikers, voordat ze zelf weten wat ze nodig hebben. Net als de NASA hebben ze hiervoor innovatie nodig. Gelukkig is de IT-raketbrandstof hiervoor al beschikbaar: Linux. Dit besturingssysteem staat aan de basis van diverse IT-innovaties, van Linux-containers en Kubernetes tot OpenStack en de publieke cloud. Daarnaast is het op de een of andere manier onderdeel van praktisch elke moderne IT-implementatie.
En als Linux de brandstof is, dan is hybride cloud de raket. Hybride cloud is gebouwd op een Linux-fundament en we kunnen wel stellen dat de hybride cloud zoals we die nu kennen zonder Linux waarschijnlijk niet zou bestaan. Het helpt IT-organisaties hun bestaande investeringen in servers, virtualisatie en traditionele applicaties te overbruggen richting een cloudgebaseerde toekomst.
Linux is een werkpaard en zorgt ervoor dat datacenters wereldwijd blijven draaien. Het onlangs geïntroduceerde Red Hat Enterprise Linux 8 helpt IT-teams te innoveren, problemen op te lossen voordat ze zich voordoen en verschaft meer inzicht in de status van implementaties.
Maar de introductie van het nieuwe besturingssysteem gaat verder dan enkel de technologie. Het gaat ook over ons ecosysteem en de uitbreiding van ons partnernetwerk. Red Hat houdt toezicht op het grootste commerciële opensource-ecosysteem op de markt en onze klanten hebben toegang tot meer gecertificeerde applicaties, meer hardwareconfiguratie en meer cloud-providers dan ooit tevoren.
Daarnaast werken we er aan om Red Hat Enterprise Linux 8 toegankelijker te maken voor de IT-industrie in het algemeen. Ontwikkelaars die een nieuwe gecontaineriseerde applicatie bouwen, kunnen nu eenvoudig en zonder abonnement Red Hat Universal Base Image gebruiken. Wij maken het standaard besturingssysteem beschikbaar voor iedereen die containers bouwt – ongeacht ze klant zijn of niet. Applicaties die met het Red Hat Universal Base Image gebouwd zijn en op Red Hat Enterprise Linux of Red Hat OpenShift Container Platform draaien, worden volledig ondersteund.
Ook de opensourcecommunity heeft zich steeds verder ontwikkeld. Fedora blijft innovatie ontketenen – niet alleen voor RHEL, maar voor de gehele Linux-wereld en CentOS. En we streven ernaar om het besturingssysteem ‘Always Ready’ te houden, waardoor het te allen tijde aanpasbaar is aan de snelle innovatie die onze community en partners nastreven.
Red Hat Enterprise Linux 8 is hét besturingssysteem voor het aansturen van de hybride cloud. Geen enkel ander besturingssysteem biedt de stabiliteit, betrouwbaarheid, veiligheid, innovatie en ondersteuning van Red Hat Enterprise Linux. Het ondersteunt de IT-afdeling en helpt u de innoveren zodat u klaar bent voor de toekomst. En die toekomst is zonder twijfel: Kubernetes.