Als Linuxprofessional kun je flink geld verdienen bij Facebook.

Ook als je al afgestudeerd bent, kun je natuurlijk je CV bij Mark Zuckerberg over de heg gooien. Het is dan wel zaak dat je iets hebt gestudeerd dat je heeft opgeleid tot manager of engineer. Die twee titels zijn wel het sleutelwoord voor veel geld vangen bij Facebook.

Het bedrijf behaalde eerder deze week een bizarre mijlpaal, met meer dan een miljard unieke bezoekers op een dag. Bedenk even, dat is een op de zeven mensen op de hele aardbol, dus inclusief alle pechvogels die nog nooit een internet van dichtbij gezien hebben. Daar wil je natuurlijk werken. Met dank aan Business Insider hebben we een lijstje met de twintig meestbetalende functies bij de firma Zuckerberg.

Software Engineer III $113.830
Het klinkt als de sequel van een slechte film van Steven Segal, maar het is een baan bij Facebook. Wat je moet doen? Je ontwikkelt, ontwerpt en schrijft software en je hebt er vier tot zes jaar ervaring voor nodig.

Application Operations Engineer $114.197
Iedereen kent de voorkant van Facebook: de site en de apps. Maar de achterkant die moet natuurlijk ook soepeltjes blijven lopen. De AOE kijkt niet op van een stukje Linux en denkt in code.

Partner Engineer $116.862
Je verdient bijna $3.000 meer dan de AOE en dat komt omdat je veel geld voor Facebook verdient. Als Partner Engineer bouw je aan de verbindingen tussen Facebook en de apps van hun partners. Je bent dus onder andere verantwoordelijk voor al die vervelende spelletjesuitnodigingen.

User Interface Engineer $120.987
Hoppa, ruim tienduizend dollartjes in de maand. Maar ja, na iedere wijziging die je verzint worden alle gebruikers boos. Voor dit salaris interesseert het je waarschijnlijk geen moer, hup, aanpassen die gebruikerservaring.

Software Engineer $125.515
Omdat je snel werkt, vang je veel snel geld. Verzin een stukje code en Facebook zet het vaak al binnen een paar dagen online. Weinig bedrijven hebben zulke korte doorlooptijden van idee tot implementatie.

Product Marketing Manager $126.142
De eerste manager op dit lijstje! Dat betekent meteen dat het haalbaar is voor veel meer mensen dan alleen de techneuten. De product marketing manager mag met de pers praten en ervoor zorgen dat het merk Facebook goed in het nieuws komt. Maar belangrijker is het dat de PMM met zaken doet met de partners, en dat levert geld op.

Network Engineer $132.129
Als Networking Engineer zorg je ervoor dat alle onderdelen van Facebook soepel met elkaar samenwerken, als een netwerk dus. Als je bij Facebook wilt werken is dit je grootste kans, ze zoeken er momenteel maar liefst 26!

Product Designer $133.810
Hou je van kleuren en grote plannen maken? Dan ben jij de ideale product designer, want dat is wat de designer doet: in grote lijnen bepalen welke richting het Facebook platform qua uiterlijk gaat. Maar let op, je moet wel echt uit het coderswereldje komen, volgens de vacature.

Production Engineer $134.775
De production engineer zorgt ervoor dat alle Facebookproducten de groei aankunnen en altijd soepel blijven werken. Dat betekent dat je zelf ook soepel moet kunnen samenwerken in het productieteam.

Front-End Engineer $136.131
Weet je het nog, die kleine verandering van de icoontjes? Dat doet de front-end engineer dus. En met deze vacature kan je op het hoofdkantoor in Californië! Cool.

Software Engineer IV $136.833
Weer zo’n sequel van een slappe film, maar deze levert nog meer op. Dat komt omdat je nog meer kunt dan de Software Engineer III.

Research Scientist $137.134
Al dat verkeer over de sites van Facebook (en het volgen van wat iedereen op de rest van het internet doet) levert natuurlijk enorm veel gegevens op. De Research Scientist gebruikt wetenschappelijke modellen om de data te verwerken en uit te zoeken wat er wel en niet werkt.

Data Scientist $137.184
De gegevens die de wetenschappers uitkauwen moeten weer verder geanalyseerd worden en dat doen de Data Scientists.

Database Engineer $141.635
Nog weer belangrijker dan de data en onderzoekswetenschappers zijn de database engineers, want al die data moeten natuurlijk ergens op een logische manier worden opgeslagen.

Technical Program Manager $146.282
Nog een manager! De Technical Program Manager is de baas van een van de teams die de producten van Facebook ontwikkelt.

Product Manager $147.469
De productmanager is ervoor verantwoordelijk dat alles wat de ontwikkelteams produceren uiteindelijk als een compleet product op Facebook terechtkomen.

Software Engineer V $157.080
Na zo’n tien jaar van software engineeren ben wel anderhalve ton per jaar waard.

Senior Software Engineer $160.638
De naam senior software engineer zegt het al, veel belangrijker kun je niet worden. En deze programmeur staat ook bijna bovenaan de boom van veelverdieners bij Facebook.

Engineering Manager $166.561
Helemaal bovenaan de lijst van gewone mensen die bij Facebook werken staat de engineering manager. Hiervoor moet je wel oplossingsgericht te werk kunnen gaan, als je programmeurs in de knoop raken verzin je oplossingen voor het probleem en zorg je ervoor dat je product vooruitgaat en blijft werken.

bron: http://www.apparata.nl/