Zarafa lanceerde deze week versie 1.1 van zijn Web Meetings-platform. De nieuwe release laat je willekeurige deelnemers uitnodigen voor een web meeting, inclusief mensen die zelf geen Zarafa-gebruiker zijn.

Met een enkele klik kan een uitnodiging worden gemaakt om direct deel te nemen in een web meeting. Vervolgens kunnen een link en een korte beschrijving worden toegevoegd aan een email of vergaderverzoek. Tegelijkertijd creëert Zarafa’s Web Meetings-platform een virtuele vergaderruimte waar deelnemers direct informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Daarvoor hebben zij alleen hun webbrowser nodig.

De Web Meeting plugin voor Zarafa ondersteunt video, audio, chat, bestandsoverdracht, presentaties en het delen van schermen. Alle opties van de open WebRTC-standaard worden ten volle benut: Cryptografische versleuteling gecombineerd met een peer-to-peer benadering zorgt voor beveiligde communicatie. Gesprekken zijn comfortabel en in de hoogst mogelijke kwaliteit door de inzet van HD audio en video. De aanwezigheidsapplicatie van Zarafa’s WebApp laat zien welke andere interne gebruikers op dit moment beschikbaar zijn voor een gesprek of een chat.

Web Meetings 1.1 is vrijgegeven onder de AGPLv3 open source-licentie. Alle onderdelen kunnen zowel op een lokale server als in een datacenter worden geïnstalleerd. Zarafa’s open source-strategie geeft de beheerder volledige controle over zijn eigen gegevens, op een aantoonbaar veilige manier.

Over Zarafa en Web Meetings              
Web Meetings is onderdeel van Zarafa’s productfamilie. Zarafa’s communicatiesoftware biedt een open source vervanging voor Microsoft’s productfamilie door email, agenda’s, web meetings en bestandsuitwisseling samen te brengen in een geïntegreerde collaboration suite. Klanten kunnen de software lokaal installeren of onderbrengen in een datacenter. Op die manier blijven zij de baas over hun eigen gegevens.

Met meer dan tien jaar ervaring heeft Zarafa zich bewezen in het leveren van open source groupware en communicatie software. De kantoren in Nederland en Duitsland leveren lokale ondersteuning aan honderden partners en duizenden gebruikers. Zarafa is de enige groupware-leverancier die open source gebaseerde ondersteuning voor ActiveSync biedt, waardoor ook mobiele gebruikers productief kunnen blijven.