Wil je gebruik maken van je favoriete open-source-applicaties én een betrouwbare cloud-infastructuur? Dan moet je bij Microsoft zijn! Dat klinkt misschien niet als een logische combinatie, maar het beleid van Microsoft is de laatste jaren flink veranderd en het bedrijf heeft daarbij open source omarmt.

CEO Satya Nadella heeft vorig jaar letterlijk de woorden ‘Microsoft loves Linux’ uitgesproken en het .NET-framenwork is tegenwoordig open source. En dat is pas het begin. Gebruikers van de cloudoplossingen van Microsoft Azure kunnen gebruik maken van allerlei open-source-applicaties. Van besturingssystemen en databases tot frameworks en applicaties.

Het geeft bedrijven die de clouddienst van Microsoft gebruiken meer keuze en ze kunnen gebruik maken van allerlei bewezen open standaarden. Dat zonder te hoeven inleveren op het gebied van veiligheid en privacy, want de hoge standaarden van Microsoft op dat vlak blijven natuurlijk overeind staan. Je profiteert dus van het beste van de beide werelden met Microsoft Azure.