Vijftien jaar geleden noemde toenmalig Microsoft-CEO Steve Ballmer Linux een “kanker”, maar het lijkt erop dat hij dat nu anders ziet.

Dat zei hij tijdens een diner van zakenblad Fortune, meldt persbureau Reuters.

Microsoft “heeft extreem veel geld verdiend door dat gevecht goed aan te gaan”, aldus Ballmer. Zowel op de zakelijke als consumentenmarkt domineert Microsoft sinds de jaren 90.

Deze week maakte Microsoft bekend dat zijn zakelijke SQL Server-software ook voor Linux beschikbaar zal zijn. Eerder was de software nog een belangrijke manier waarop bedrijven naar Windows toe werden gelokt.

Nadella

Ballmer zegt de nieuwe strategie van Microsoft-directeur Satya Nadella geweldig te vinden, en hem te hebben ge-e-maild om zijn steun uit te spreken.

Nadella heeft Microsoft-software op veel meer platformen uitgebracht. Zo is Microsoft Office nu ook beschikbaar voor iOS en Android, en kocht het bedrijf verschillende bekende makers van apps voor de mobiele systemen.

Ballmer hanteerde lange tijd de tegenovergestelde strategie, en zorgde voor flinke verliezen door zich enkel te richten op het onpopulaire Windows Phone-besturingssysteem. Inmiddels is Ballmer niet meer actief in de techsector, maar is hij in Los Angeles eigenaar geworden van een basketbalteam.