Provide stoot zijn activiteiten op het gebied van Nagios af aan Unacle, een onderdeel van zakelijk dienstverlener Conclusion. Provide levert de open source monitoringtool van Nagios. Dat is een aanvulling voor Unacle, dat de focus had liggen op de commerciële versie Nagios XI. Ook vult Unacle de servicedeskdiensten voor Nagios Nederland in vanuit het Europese servicedeskcentrum van Provide in Limburg. Provide en Unacle werkten eerder al samen aan projecten.

Provide zet Nagios in als strategische tool om complexe infrastructuren en applicaties te monitoren en te beheren. Maar omdat het bedrijf de focus ligt op zijn netwerkoperatingcenter en beheerdiensten laat het de liever de activiteiten rond Nagios over aan een specialist. Unacle heeft een eigen label – Nagios.nl – en zegt een flinke groei door te maken met zijn Nagios-projecten. Het bedrijf neemt de Nagios-klanten en een aantal adviseurs/ontwikkelaars van Provide over.

Unacle is een ict-dienstverlener uit Nieuwegein, gespecialiseerd in Linux, Unix en middleware-technologie.

Provide uit De Meern is een ict-dienstverlener die nauw samenwerkt met zijn Belgisch zusterbedrijf Tobiana. Er werken in totaal zo’n vijfhonderd man bij deze twee bedrijven.