In dit artikel bespreek ik twee kleine Linux distributies: ArchBang en TinyCore Linux. ArchBang is gebaseerd op Arch Linux. TinyCore is een minimalistische Linux variant met verrassend veel mogelijkheden.

André Fondse

Een zoekopdracht op ‘smallest linux ditributions’ leverde in de eerste link een artikel op waarin als eerste ArchBang Linux beschreven werd.

ARCHBANG

ArchBang wekte meteen mijn interesse, omdat ik op mijn thuisserver gebruik maak van Arch Linux. Eén van de redenen waarom ik Arch Linux gebruik is dat deze distributie goede Wiki’s heeft waarmee ik over het algemeen vrij snel nieuwe software aan de gang krijg. Het grootste nadeel van Arch Linux vind ik dat het lastig te installeren is. In de omschrijving van ArchBang staat juist dat ArchBang in essentie een eenvoudige versie van Arch Linux is die bovendien ten opzichte van Arch Linux minder opslagruimte gebruikt.

Pagina 1

Pagina 2

Pagina 3