Sinds december is SUSE’s overname van Rancher Labs een feit. De grootste onafhankelijke opensource softwareleverancier gaat samen met de marktleider op het gebied van Kubernetes management. Het bedrijf combineert zijn Linux besturingssysteem met een Kubernetes managementplatform en een groot aantal vooruitstrevende edge-mogelijkheden waardoor bedrijven overal kunnen innoveren. 

“Onze klanten hebben duidelijk gemaakt dat zij krachtige technologie willen, die vooruitstrevend en betrouwbaar is zodat zij de transformatie binnen hun bedrijf kunnen versnellen,” zegt SUSE CEO Melissa Di Donato. “Wij hebben van oudsher innovatieve oplossingen geleverd, die op de behoeftes van organisaties anticiperen. Door de Rancher overname gaan we weer geschiedenis schrijven. Met onze krachtige en modulaire benadering van opensource software, kunnen onze klanten rekenen op betrouwbaarheid en ongeëvenaarde flexibiliteit die hen de mogelijkheid biedt om overal te innoveren – in het datacenter, de cloud, de edge en nog verder.”

Innoveer overal met de Power of Many

SUSE werkt al 28 jaar aan opensource innovatie, ondersteunt bedrijfskritische applicaties en systemen en is ingebed in een groot aantal technische producten, zoals auto’s en medische apparatuur. Rancher is nog niet zolang geleden als leider aangemerkt in The Forrester Wave™: Multicloud Container Development Platforms, Q3 2020 en levert opensource software waarmee organisaties Kubernetes kunnen gebruiken en beheren, op de gewenste schaal, op alle mogelijke infrastructuren in datacenter, cloud, kantoren en op randapparatuur.

Rancher commiteert zich net als SUSE aan de opensource community wat blijkt uit de ondersteuning van meerdere Kubernetes distributies en besturingssystemen. Zonder vendor lock-in of grenzen aan waar ‘computing’ plaatsvindt, kunnen organisaties naadloos innoveren binnen hun hele bedrijf, van de rand tot het hart tot in de cloud. Samen gaan de twee bedrijven oplossingen ontwikkelen, die de hedendaagse complexiteit adresseren waar bedrijven met een focus op innovaties in edge computing mee te maken hebben.

‘Open’ terug in ‘Open Source’

Een gedeeld commitment aan het ware ethos van open source en de bijbehorende community is wat deze onafhankelijke bedrijven heeft samengebracht. Gezamenlijke klanten en partners van SUSE en Rancher onderschrijven dit. Zij zeggen hierover: “Wij moeten innoveren in het datacenter en in de cloud en met het oog op onze flexibiliteit kunnen wij niet vertrouwen op één enkele verticale stack. De onafhankelijke benadering biedt de flexibiliteit die wij nodig hebben om uitdagingen op het gebied van workflow het hoofd te bieden en de vrijheid om onze IT-strategie en oplossingen voor de toekomst te ontwikkelen.

Klanten
voor bestaande SUSE en Rancher klanten verandert er in eerste instantie niets, hun investeringen en productsubscripties blijven onveranderd. Wel is het zo dat de aankomende versies van SUSE’s CaaS Platform gebaseerd zullen zijn op Rancher technologie. SUSE zal nauw samenwerken met zijn klanten voor een soepele migratie. Op het gebied van security, compliance, governance en applicatiecertificatie zullen de krachten worden gebundeld. De combinatie van SUSE en Rancher levert het enige Kubernetes platform op dat alle Kubernetes distros in de wereld ondersteunt, zonder te kijken naar onderliggend besturingssysteem of omgeving waar het draait, en of dat datacenter, publieke cloud, private datacenters of edge computingomgevingen zijn.

Wat is Kubernetes en waarom zou je het gebruiken?

Kubernetes is opensource software waarmee je containers kunt implementeren, beheren en schalen. Moderne toepassingen worden in toenemende mate gebouwd met behulp van containers. Dit zijn microservices, die zijn verpakt samen met hun bijbehorende afhankelijkheden en configuraties.

Wanneer toepassingen meerdere containers omvatten die worden geïmplementeerd op meerdere servers, neemt de operationele complexiteit toe. Kubernetes biedt een opensource-API waarmee hoe en waar deze containers worden uitgevoerd, wordt beheerd waardoor de complexiteit afneemt.

Met Kubernetes organiseer je een cluster van virtuele machines en plan je op basis van de beschikbare rekenresources en de vereisten voor elke container de containers die op de virtuele machines moeten worden uitgevoerd. Containers worden gegroepeerd in pods, de operationele basiseenheid voor Kubernetes. Deze pods kunnen worden geschaald op basis van de gewenste status.

Kubernetes beheert ook automatisch servicedetectie, omvat taakverdeling, houdt de toewijzing van resources bij en schaalt op basis van het rekengebruik. Bovendien wordt de status van afzonderlijke resources gecontroleerd en kunnen apps zelf worden hersteld door containers automatisch opnieuw op te starten of te repliceren.

**************************

Meer weten? Kijk op de website van SUSE. Of meld je nu aan voor de TEQnation Masterclasses Powered by SUSE, helemaal in thema van Kubernetes!

16 Februari, 2021 Programma:

  • 15:00-15:50: Rob Knight & Peter Andersson – Tame the Kubernetes beast!
  • 15:50-16:00: Break
  • 16:00-16:50: Rania Mohamed – Kubernetes Magic in Cloud Development