Red Hat, leverancier op het gebied van opensourcesoftware, kondigt Red Hat Summit 2015 aan, een evenement over opensourcetechnologie in de markt dat van 23 tot en met 26 juni 2015 in het Amerikaanse Boston plaatsvindt. Duizenden aanwezigen wonen naar verwachting de jaarlijkse Red Hat Summit bij, die dit jaar voor de 11e maal wordt georganiseerd.

Technologievisionairs – De Red Hat Summit heeft zich ontwikkeld tot een evenement waar experts van Red Hat en andere visionairs hun visie op de toekomst van enterprise software onthullen. Daarnaast laten ze zien hoe opensourcesoftware voor veranderingen zorgt – van cloud en Linux-containers tot mobiel, big data en de Internet of Things. Diverse Red Hat executives geven een presentatie, waaronder Jim Whitehurst, president en CEO; Paul Cormier, president Products & Technologies; en Marco Bill-Peter, vice president Customer Experience & Engagement.

Meer dan 170 breakout sessies – De breakout sessies staan onder leiding van diverse experts, waaronder medewerkers van Red Hat, klanten, partners en ontwikkelaars. Deelnemers kunnen praktische trainingen volgen om kennis te maken met de nieuwste productinnovaties en naar praktijkverhalen te luisteren. Nieuw tijdens de Red Hat Summit 2015 is de focus op het thema security. Er worden drie branchespecifieke breakout sessies georganiseerd voor deelnemers die meer willen weten over de Red Hat-oplossingen voor de publieke sector, de telecommunicatiebranche en financiële diensten.

DevNation – Tegelijk met de Red Hat Summit vindt van 21 tot en met 25 juni DevNation op dezelfde locatie plaats. Naast de meer dan 50 breakout sessies en vier algemene sessies verzorgt visionair Venkat Subramaniam, Ph.D., een bekroond auteur, oprichter van Agile Developer, Inc. en professor aan de Universiteit van Houston een keynote. De beste opensource-ontwikkelingen, innovatieve opensourceprojecten, zoals Docker, Hadoop, Vert.x evenals innovaties voor DevOps, mobiel en applicatieontwikkeling komen aan bod. Voor meer informatie, zie www.devnation.org/.

Partnerpaviljoen  Het paviljoen biedt ruimte aan ongeveer 100 Red Hat-partners en marktleiders die de meest geavanceerde technologieën voor enterprises presenteren.

Certificatiemogelijkheden – Naast de labsessies die door instructeurs worden begeleid en de sessies waarbij men zelf het tempo kan aangeven, is er nu ook een versnelde, interactieve training beschikbaar. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het Red Hat Certified System Administrator in Red Hat OpenStack Exam (EX21) te maken. Meer informatie hierover is beschikbaar op: www.redhat.com/summit/agenda/addons/.

Deelnemers die zich voor 17 april 2015 registreren, kunnen profiteren van de Early Bird korting en betalen 1295 dollar in plaats van 1695 dollar. Red Hat-klanten kunnen bovendien in aanmerking komen voor een extra korting als ze contact opnemen met hun salesvertegenwoordiger, Technical Account Manager (TAM), of rechtstreeks met Red Hat via http://red.ht/summit-sales15.