Red Hat heeft met versie 8.2 een grote update voor zijn zakelijke vlaggenschip Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8 open source besturingssysteem uitgebracht. Meer monitorings tools en oplossingen voor containers moeten het op open source zakelijke besturingssysteem nog beter laten werken voor hybrid en multi-cloudomgevingen.

Floris Hulshoff Pol

Met het open source besturingssysteem RHEL 8 kunnen bedrijven eenvoudiger hun verschillende workloads in fysieke, gevirtualiseerde en cloudomgevingen beter beheren en laten draaien. Met de nu uitgebrachte release van versie 8.2 is het hele besturingssysteem opnieuw ontworpen voor de hybrid en multi-cloud cloud. De hybrid cloud is al lang de belangrijkste focus van Red Hat. Daarnaast moeten de doorgevoerde verbeteringen het besturingssysteem ook meer ondersteunen voor gebruik binnen verschillende public cloudomgevingen, aldus Red Hat.

In versie 8.2 is meer aandacht geschonken aan nieuwe monitoringsmogelijkheden en meer aandacht voor de inzet van containers. Beide tools moeten ontwikkelaars meer isolatie-mogelijkheden en een verbeterde privacy bieden.

Uitbreiding mogelijkheden Red Hat Insights

De nieuwe monitoringstools vormen onderdeel van Red Hat Insights dat vorig jaar al standaard in RHEL 8 werd geïncorporeerd. Deze tool helpt proactief met voorspellende analyses diverse IT-problemen op te sporen en op te lossen, van beveiligingsproblemen tot stabiliteitsproblemen. De nu aan Red Hat Insights toegevoegde tools moeten beheerders en ontwikkelaars meer inzicht geven in IT-beveiliging, compliance posture en meer operationele efficiency bieden.

Bekijk hier het volledige artikel.