Red Hat, Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6. De nieuwe versie bevat updates die als basis dienen voor het bouwen van OpenStack-powered clouds voor enterprises met geavanceerde cloud-gebruikers, voor telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP’s) en publieke cloud hosting providers.

Het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform vormt de basis voor een productieklare cloud. De oplossing combineert Red Hat’s flexibele OpenStack-technologie met de veiligheid en stabiliteit van Red Hat Enterprise Linux. Het platform biedt een nieuwe standaard voor OpenStack-implementaties voor klanten in alle regio’s, van verschillende grootte en die actief zijn in verschillende branches, zoals het onderwijs, de financiële dienstverlening, de overheid, de gezondheidszorg, detailhandel en telecommunicatie.

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 omvat zowel verbeteringen in de Linux- als in de OpenStack-componenten, zoals op het gebied van interoperabiliteit en gebruikersgemak. 

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 is gebaseerd op de OpenStack Juno release en bevat nieuwe functies die de implementaties van OpenStack-technologie binnen bestaande datacenters vergemakkelijken. Daarnaast omvat het specifieke mogelijkheden voor telecommunicatieproviders om Network Functions Virtualization (NFV) implementaties tussen carriers mogelijk te maken, waaronder:

·       IPv6-ondersteuning, voor zowel provider- als tenant-netwerken. Klanten kunnen zodoende IPv6-adressen voor fysieke netwerken toewijzen.

·       Neutron high availability biedt een verbeterde OpenStack-ervaring met Neutron-agents in “active-active”-mode voor high availability configuratie. Deze beschikbaarheid verbetert de redundantie voor networking, biedt service uptime en verbetert de stabiliteit voor grootschalige productie-clouds.

·        Single root I/O virtualization (SR-IOV) networking, ondersteund door een nieuwe driver, stelt gebruikers in staat de hypervisor en virtuele switch-levels te omzeilen en direct een netwerkswitch uit te voeren op hun hardware.

·        Ondersteuning voor multi-LDAP backends en domeinen, allemaal binnen een enkele Identity service node, vergemakkelijkt het installatie- en configuratieproces voor het platform, evenals dagelijkse activiteiten op de lange termijn.

·        Volledige ondersteuning voor dataverwerking, zorgt ervoor dat de Sahara-service van een tech preview transformeert tot een volledig ondersteunde functie die big data workloads mogelijk maakt.

·        Diepere Ceph-integratie met nieuwe mogelijkheden voor OpenStack Compute (Nova) en OpenStack Block Storage (Cinder), inclusief volledige ondersteuning voor kortstondige volumes, gesteund door de Ceph block device. Dit staat ‘schijfloze’ compute nodes en het vrijwel direct opstarten van nieuwe virtuele machines toe.

·        Nieuwe tech preview functies, onderstrepenRed Hat’s continue innovatie in OpenStack met introducties van nieuwe mogelijkheden van niet-ondersteunde technologie previews, inclusief bare metal provisioningen TripleO-implementatie en -beheer.

Interoperabiliteit

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 helpt klanten om vendor lock-in te voorkomen en interoperabiliteit te stimuleren. Red Hat kondigde onlangs een nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform cloud management API aan, evenals een certificatieproces voor cloud management tools van derden. Dit past in de strategie om het Red Hat CloudForms hybride beheerplatform te ondersteunen en biedt klanten meer keuze.

Partner ecosysteem

Het Red Hat OpenStack Cloud Infrastructuur Partner Netwerk streeft naar een veelzijdiger aanbod cloud-oplossingen en wil de integratie met bestaande datacenter technologieën en plug-ins van derden vergemakkelijken. Met de release van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 telt het Red Hat OpenStack Cloud Infrastructuur Partner Netwerk nu meer dan 275 gecertificeerde OpenStack-partners, met meer dan 1.000 oplossingen die zijn gecertificeerd voor gebruik op het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform.