Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 6.7, de nieuwste versie van het platform. RHEL 6.7 is geschikt voor grote, complexe IT-implementaties en de nieuwe versie biedt IT-teams bovendien nieuwe mogelijkheden om de systeembeveiliging te verbeteren en om bedrijfskritische IT-problemen op proactieve wijze te identificeren en op te lossen. Daarnaast biedt het platform ondersteuning voor de nieuwste opensourcetechnologie, zoals Linux-containers, zonder in te hoeven leveren op operationele stabiliteit. 

Systeembeveiliging

Red Hat Enterprise Linux 6.7 helpt het lekken van data te voorkomen dankzij read-only mounting van verwijderbare media. Ook bevat Red Hat Enterprise Linux 6.7 nu de Security Content Automation Protocol (SCAP) Workbench, een eenvoudig te gebruiken tool die functioneert als een SCAP-scanner en op maat gemaakte SCAP-content-functionaliteit biedt. SCAP Workbench is gebaseerd op de bestaande SCAP-functionaliteit in Red Hat Enterprise Linux 6.

Red Hat Access Insights

Om de betrouwbaarheid van IT-implementaties te verbeteren, is Red Hat Enterprise Linux 6.7 compatibel met Red Hat Access Insights. Deze nieuwe hosted service van Red Hat helpt problemen op te lossen die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering. Red Hat Access Insights maakt gebruik van de uitgebreide kennis van Red Hat Certified Engineers en Red Hat’s bekroonde customer support team, en waarschuwt IT-beheerders bij potentiële problemen, zoals problemen met de configuratie of kwetsbaarheden. Het dashboard helpt problemen op te sporen en op te lossen voordat een storing optreedt.

Linux innovatie

 

Red Hat Enterprise Linux 6.7 bevat tal van nieuwe, stabiele opensourcetechnologieën. Bedrijven kunnen vol vertrouwen nieuwe innovaties in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen inzetten. Een voorbeeld is clufter, een tool voor het analyseren en het transformeren van clusterconfiguratieformaten, die momenteel beschikbaar is als een technology preview. Met clufter kunnen systeembeheerders bestaande high-availability configuraties updaten en ze laten draaien op de nieuwste high-availability tools van Red Hat. LVM Cache is nu een volledig ondersteunde functie, zodat gebruikers de prestatievoordelen van SSD-gebaseerde opslag kunnen maximaliseren, en tegelijk de kosten te beperken. Bovendien is een Red Hat Enterprise Linux 6.7 base image nu beschikbaar via de Red Hat Customer Portal. Klanten van Red Hat kunnen hiermee traditionele workloads in container-gebaseerde applicaties inzetten. Deze applicaties zijn geschikt voor gebruik op Red Hat gecertificeerde container-hosts, waaronder Red Hat Enterprise Linux 7, Red Hat Enterprise Linux Atomic Host en OpenShift Enterprise 3 by Red Hat.