Red Hat introduceert updates voor Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 5, de nieuwste versie van het OpenStack-platform gebouwd met de nieuwste Icehouse community release. De robuuste installer en de nieuwe high-availability mogelijkheden zijn ontworpen om de implementatie van het Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform voor devops en IT-beheerders te vergemakkelijken. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 5 debuteerde in juli 2014, met een 3-jarige levenscyclus voor uitgebreide productondersteuning en verbeterde ondersteuning voor VMware-infrastructuren.

 De nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Installer vereenvoudigt de installatieprocedure aanzienlijk, waardoor uitvoerige implementatie-expertise niet meer nodig is. De Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Installer is gebouwd op Foreman, een open source configuratiebeheertool. Beheerders kunnen de nieuwe installer gebruiken om de installatieparameters aan te passen voor complexe infrastructuren die passen bij de eisen van hun eigen unieke cloud-datacenter. Vervolgens kunnen de parameters opnieuw worden toegepast voor toekomstige implementaties. Dit vergemakkelijkt het handmatige installatieproces en biedt meer flexibiliteit.

 De installer kan eenvoudig geconfigureerd worden voor meerdere omgevingen en maakt gebruik van een nieuwe host auto-discovery functie, met bare-metal OS provisioning, waarmee de installatie en het opstarten van nieuwe hosts makkelijker wordt. Samen met de nieuwe installer biedt Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform ook een optionele LiveCD-versie. Gebruikers kunnen de installatie gemakkelijk vanaf een cd of de usb-drive opstarten en Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform direct installeren in hun werkomgeving.

 Naast een meer gestroomlijnde installatie kan Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform nu worden ingezet met high-availability. Wanneer ingeschakeld, biedt high-availability uptime en schaalbaarheid voor de OpenStack-controller en service nodes. Als een node of service uitvalt, zal de high-availability cluster manager de fout(en) opslaan en automatisch de passende maatregelen nemen voor herstel om downtime zoveel mogelijk te minimaliseren. Daarnaast biedt het een “Active-Active” configuratie voor de services die het ondersteunen, zodat alle services tegelijk kunnen draaien op alle controller nodes.

High-availability helpt om de schaalbaarheid van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform te verbeteren, zodat de resources hun maximale uptime kunnen behouden. Daarnaast is er ook een geïntegreerde software load-balancer ingezet om het systeem evenwicht en schaalbaarheid te bieden, door een betere distributie van gebruik van de resources. Red Hat heeft meer dan vijftien jaar ervaring in high-availability ontwerp en biedt een gebruiksklare en fouttolerante omgeving, gebouwd met de nieuwe high-availability cluster beheersoftware van Red Hat. Deze twee nieuwe mogelijkheden, in combinatie met de vorige week aangekondigde Open Virtual Appliance voor het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, biedt IT-beheerders een naadloze transitie naar de private cloud en OpenStack-omgevingen, ongeacht hun implementatiefase.

Beschikbaarheid

 

Zowel high-availability als de installer voor het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform zijn momenteel beschikbaar voor Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 5, inclusief een installatiegids.