Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Fuse 7, de nieuwe versie van zijn distributed, cloud-native integratieoplossing. Daarnaast kondigt het een nieuwe volledige gehoste low-code iPaaS (integration Platform-as-a-Service) oplossing aan, genaamd Fuse Online. Met Fuse 7 breidt Red Hat zijn innovatieve integratiemogelijkheden uit naar Red Hat OpenShift Container Platform, het meest uitgebreide enterprise Kubernetes-platform op de markt. Fuse biedt klanten een uniforme oplossing voor het ontwikkelen, uitbreiden en implementeren van op containers gebaseerde integratiediensten voor hybride cloudomgevingen.

Het snel en efficiënt kunnen integreren van op maat gemaakte en packaged applicaties in de hybride cloud kan voor organisaties van nu een onderscheidend vermogen zijn ten opzichte van de concurrentie. Door het iPaaS-aanbod stelt Fuse verschillende zakelijke gebruikers, waaronder integratie-experts, applicatieontwikkelaars en niet-technische citizen integrators, in staat om via één platform onafhankelijk van elkaar deel te nemen aan het integratieproces, terwijl de corporate governance en processen worden gehandhaafd.

De nieuwste release introduceert een browsergebaseerde grafische interface met low-code drag-and-drop mogelijkheden. Zakelijke gebruikers en ontwikkelaars kunnen hiermee sneller applicaties en diensten integreren door gebruik te maken van meer dan 200 vooraf gedefinieerde connectors en componenten. Deze componenten zijn gebaseerd op Apache Camel en omvatten meer dan 50 nieuwe connectoren voor big data, clouddiensten en SaaS-endpoints. Bedrijven kunnen die aanpassen en schalen voor legacy-systemen, API’s, IoT-apparaten en cloud-native applicaties. Klanten kunnen hun diensten en integraties nu ook uitbreiden om door externe leveranciers en partners gebruikt te worden.

Door de mogelijkheden in het Red Hat OpenShift Container Platform te gebruiken, biedt Fuse verbeterde productiviteit en beheergemak in private, publieke of hybride clouds. Deze native OpenShift-gebaseerde ervaring biedt portabiliteit voor diensten en integraties in runtime-omgevingen en stelt verschillende gebruikers in staat beter samen te werken.

Fuse kan naast Red Hat 3scale API Management gebruikt worden om mogelijkheden toe te voegen voor beveiliging, monetisatie, rate limiting en community-mogelijkheden rond diensten die uit Fuse of elders zijn samengesteld. Gecombineerd met Red Hat OpenShift Container Platform, zijn Fuse en 3scale API Management de basis van Red Hat’s agile integratiearchitectuur. 3scale API Management 2.2, dat in mei 2018 is uitgebracht, biedt nieuwe tools voor grafische configuratie van beleidsregels, het uitbreiden en delen van beleid, en uitgebreide TLS-ondersteuning. Dit alles moet het voor zakelijke gebruikers makkelijker maken om het API-programma van hun organisatie te implementeren.

Beschikbaarheid

Red Hat Fuse 7 is per direct als download beschikbaar voor leden van de Red Hat Developer community. Via de Red Hat Customer Portal kunnen klanten de nieuwste updates krijgen. Meld u vandaag aan om met Fuse Online te starten.