Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7. De nieuwe versie bevat een nieuwe implementatie- en managementtool die de installatie moet vereenvoudigen en het dagelijks beheer moet vergemakkelijken. Daarnaast legt versie 7 de basis voor meer gestructureerde updates van het systeem en upgrades naar toekomstige releases, aldus Red Hat.

 

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 is gebaseerd op de OpenStackcommunity releaseKiloen op basis van Red Hat Enterprise Linux, aangevuld met de OpenStack-technologie van Red Hat. Het resultaat is een krachtig cloud-platform. De combinatie van OpenStack en Linux biedt een platform dat schaalbaar en fouttolerant is voor het bouwen van privé of publieke clouds. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform werd in 2013 voor het eerst gepresenteerd en de nieuwe versie is de vijfde iteratie. Klanten in branches als de publieke sector, financiële dienstverlening, telecommunicatie en onderwijs gebruiken de software al wereldwijd met succes. Versie 7 bevat een aantal nieuwe functies die gericht zijn op het versnellen van de adoptie van OpenStack, waaronder:

 Vereenvoudigde implementatie en beheer – Cloud-operators krijgen met de nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Director diverse functionaliteiten ter beschikking om het dagelijkse beheer en de provisioning van middelen te vergemakkelijken. De Director heeft een tool voor een vereenvoudigde en geautomatiseerde cloud-installatie en een systeembrede controle Health-Check om een goede implementatie uit te voeren. Daarnaast vereenvoudigt de Director het dagelijkse beheer en de resource-provisioning voor cloud-operators, waaronder een geautomatiseerde ‘ready-state’ provisioning van bare-metal resources, waarmee de implementatie en herverdeling van hardware resources op on-demand basis vereenvoudigd wordt. Op basis van het community-gedreven OpenStack management project TripleO, combineert de nieuwe Director meerdere technologieën om zo een enkele krachtige tool te leveren. Deze tool biedt een nieuw framework, dat gebruikt kan worden voor live georkestreerde OpenStack- en Director-upgrades voor versie 7 en de daarop volgende releases.  

  • Hoge beschikbaarheid voor traditionele workloads onder OpenStack – Om traditionele, bedrijfskritische applicaties, die onder OpenStack een hoge mate van beschikbaarheid vereisen, te migreren, biedt Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 op basis van de geïntegreerde, geautomatiseerde monitoring-diensten van Red Hat Enterprise Linux een compute host node high availability. Deze functionaliteit controleert host nodes en maakt het mogelijk om virtuele machines van hosts te evacueren en workloads te herstarten op andere beschikbare hosts.
  • Nauwkeurigere controle van de IT-beveiliging – Telecombedrijven krijgen op het gebied van virtuele machines gedetailleerde mogelijkheden voor de controle van het netwerkverkeer. Ze zijn dus in staat de hoogste veiligheidsnormen in de hele OpenStack-cloud uit te voeren en indien nodig Virtual Network Function (VNF) verkeer toe te staan. De basis daarvoor zijn de in versie 7 ingebouwde port security mechanismen Neutron modular layer 2 (ML2) en Open vSwitch (OVS).
  • Netwerkflexibiliteit – De Neutron netwerkfuncties bieden meer flexibiliteit en een verbeterde redundantie. Netwerkoperators kunnen profiteren van diverse IPv6-verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om de directe netwerk-routing tussen de klant en de externe gateway te ondersteunen. Bovendien vergroot versie 7 de hoge beschikbaarheid van Neutron-routers en verbetert de controle- en rapportagefuncties om downtime te voorkomen.
  • Incrementele back-up Opslagbeheerders kunnen nu profiteren van snellere block storage back-upsen lagere capaciteitseisen door het gebruik van snapshot back-ups. De ondersteuning van NFS en POSIX reduceert de benodigde tijd en het geheugen aangezien alleen een back-up wordt gemaakt van de incrementele veranderingen die sinds de laatste volledige back-up hebben plaatsgevonden.

 

Vertrouwde integratie en ecosysteem

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 wordt ondersteund door een van de grootste OpenStack-ecosystemen, met meer dan 350 gecertificeerde partners voor OpenStack. Zij bieden Independent Software Vendor (ISV) applicaties en diensten voor de gebieden compute, storage en networking. Deze oplossingen zijn een aanvulling op de uitgebreide ondersteuning en de compatibiliteit van het Red Hat Enterprise Linux-ecosysteem. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 verbetert de integratie van gecertificeerde partners, inclusief ondersteuning voor NetApp Data ONTAP, 7-modus en E-serie en een eerste set-up en configuratie van de nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Director. Tevens biedt Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 een interactieve setup en installatie van Red Hat Ceph Storage 1.3 server en clients. Red Hat Ceph Storage Server-abonnementen worden apart verkocht naast de Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform-abonnementen.

 Jim Ganthier, vice president and general manager of Engineered Solutions and Cloud, Dell

“Bedrijven worden vandaag de dag voortdurend geconfronteerd met meer werkzaamheden en minder middelen. Ze zijn op zoek naar manieren om de tijd en kosten voor de cloud-deployment en het gebruik te optimaliseren. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 is een nieuwe mijlpaal voor de expansie van OpenStack cloud-oplossingen die makkelijker en efficiënter in te richten en te beheren zijn. Bij Dell zijn we blij met de voortzetting van de samenwerking en de gemeenschappelijk ontwikkelde referentiearchitecturen. Bedrijven kunnen nu nog sneller en kosteneffectiever een OpenStack-cloud realiseren.

Jim McHugh, vice president of products and solutions marketing for Cisco Unified Computing System™ and Data Center, Cisco

“Ongeveer een jaar geleden werd de Unified Computing System Integrated Infrastructure voor Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform (UCSO) aangekondigd. Bedrijven kunnen nu hun OpenStack-omgeving op basis van Cisco UCS en UCS Service Profiles makkelijker en sneller operationeel krijgen en profiteren van een snelle invoering van nieuwe cloud-diensten en –applicaties. Als bewijs van onze sterke samenwerking bij het ontwerp en de ontwikkeling zijn de vandaag aangekondigde nieuwe functionaliteiten van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 ook per direct beschikbaar voor de Cisco UCS Integrated Infrastructure.”

 

Mauri Whalen, vice president, Software and Services Group and director of Core System Development, Intel Corporation

“Het datacenter verandert momenteel als gevolg van hogere eisen van de klant en nieuwe technologieën. Daarnaast zijn cloud-gebaseerde oplossingen in opkomst en is een trend naar Software Defined Infrastructure (SDI) waar te nemen. Door samen te werken met Red Hat in het ‘On-Ramp-to-enterprise OpenStack’-programma kan Intel een solide basis realiseren voor co-engineered OpenStack-oplossingen voor algemeen gebruik in bedrijven.”