Vaak worden Linux-containers en Kubernetes genoemd als baanbrekende technologieën, maar nog altijd zijn data de gemene deler van bijna elke IT-implementatie. In-memory databasetechnologieën zoals SAP HANA kunnen bedrijven helpen slimme besluitvorming te versnellen, maar ze hebben ook een krachtig, goed beschikbaar en veilig onderliggend besturingssysteem nodig om te voldoen aan de eisen voor dataverwerking. De strategische alliantie en langdurige samenwerking van Red Hat en SAP maken het mogelijk om het enterprise Linux-platform te koppelen aan bedrijfskritische SAP-workloads wat een resulteert in een stabieler, flexibeler en beter beschikbaar productieplatform voor zakelijke transacties.

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8 voor SAP-oplossingen is een intelligent besturingssysteem en biedt een solide basis voor de hybride cloud en missiekritieke workloads. In navolging op de succesvolle introductie van RHEL 8, zijn we verheugd om SAP-productieondersteuning van RHEL 8 voor SAP-oplossingen aan te kondigen voor het uitvoeren van SAP HANA 2.0 (SPS 04 of hoger) op het Intel x86 (64-bit) platform. Daarnaast is ook de validatie op het IBM Power9-platform op komst. Raadpleeg de SAP Note 2235581 voor meer informatie.

Betere prestaties

RHEL 8 voor SAP-oplossingen biedt verschillende nieuwe mogelijkheden om de prestaties van moderne workloads te verbeteren, waaronder SAP HANA. Een van de verbeteringen is de volledige ondersteuning voor Intel Optane DC Persistent Memory (pMEM) bestandssysteem DAX (FS-DAX), dat een hoge geheugendichtheid, een lagere latentie en persistentie biedt. Persistent memory heeft grote voordelen voor in-memory databases waarbij gegevens vooraf in het geheugen moeten worden geladen voordat het applicatieverkeer wordt ondersteund. De combinatie van persistent memory met DRAM verhoogt de algehele geheugendichtheid van het systeem waardoor hot data sneller kunnen worden verwerkt met minder middelen.

Met persistent memory kunnen deze gegevens dichter bij de CPU worden opgeslagen voor toegang met lage latentie, terwijl de hogere latentieaanvragen voor data uit het opslagsubsysteem tot een minimum worden beperkt. Dit kan de total cost of ownership (TCO) voor andere operationele taken, zoals reboots, verlagen.

Beter inzicht

Op basis van ruim 25 jaar ervaring in klantsupport en meer dan 1 miljoen aanvragen voor support, biedt Red Hat Insights voorspellende systeemanalyses en SAP-specifieke regels om sneller te ontdekken of uw SAP-implementatie al dan niet optimaal verloopt. Het kan ook helpen om proactief systeemrisico’s te voorkomen zodat ze uw bedrijfscontinuïteit niet in gevaar kunnen brengen.

 

Red Hat Insights wordt op basis van aanbevelingen van Red Hat en SAP regelmatig vernieuwd met regels om operators te waarschuwen voor onjuiste configuraties en andere systeemrisico’s zoals kwetsbaarheden in de beveiliging. Bij grootschalige SAP-implementaties werkt Red Hat Insights als een multiplier voor IT-teams door systemen proactief te controleren op bekende Common Vulnerabilities and Exposures (CVE’s) en oplossingen aan de juiste teams voor te stellen. Het is bovendien een aanvulling op SAP Early Watch zodat u inzicht kunt krijgen in uw hele besturingssysteem en SAP-stack.

Gecombineerd met de aankomende live patching-mogelijkheden van Red Hat Enterprise Linux 8.1 voor SAP-oplossingen, kunnen IT-teams vertrouwen op Red Hat Enterprise Linux voor SAP-oplossingen en Red Hat Insights om niet alleen potentiële problemen te vinden en te analyseren, maar deze ook sneller op te lossen met weinig tot geen downtime. Live patching is nu al beschikbaar voor Red Hat Enterprise Linux 7.6 voor SAP-klanten via Extended Update Support (EUS).

Raadpleeg de lijst met insight rules voor SAP-oplossingen voor meer informatie.

Verbeterde prestatie-optimalisaties

In RHEL 8 voor SAP is de GCC-toolchain gebaseerd op de GCC 8.2-releasereeks. Met GCC 8.2 krijgen gebruikers aanvullende prestatie-optimalisaties en hardened code voor analytische workloads zoals SAP HANA. Raadpleeg de compiler en ontwikkeltool documentatie voor meer informatie.

RHEL 8 voor SAP: een platform voor slimme workloads

SAP wil klanten ondersteuning bieden in de wereld van de hybride cloud. Daarbij worden Linux-containers en Kubernetes belangrijke bouwstenen om toekomstige analytics-infrastructuren te ondersteunen. Als leider in open hybride cloudoplossingen en een van de grootste bijdragers aan het Kubernetes-project, zijn we verheugd om met SAP samen te werken, en meer SAP-workloads toe te voegen aan het meest uitgebreide enterprise Kubernetes-platform in de branche: Red Hat OpenShift.

De hybride cloud wordt niet gedefinieerd door een enkele oplossing en ons portfolio-brede werk met SAP ook niet. Met het oog op de toekomst zijn we voornemens onze activiteiten in het valideren van SAP-oplossingen uit te breiden voor het gehele Red Hat-portfolio van open hybride cloudtechnologieën. Dit omvat ook OpenShift en doorlopende releases van door SAP gevalideerde Red Hat Virtualization. Er is tegenwoordig een verzameling Ansible-rollen en -modules beschikbaar die een voorgeschreven en geautomatiseerde manier bieden om eenvoudig SAP-omgevingen te configureren. We zijn van plan een selectie van deze systeemrollen in een toekomstige versie van RHEL voor SAP op te nemen om de productiviteit aanzienlijk te verbeteren en de TCO te verlagen.