Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, heeft nieuwe opslaginnovaties aangekondigd. Hierdoor wordt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om de opslag voor ‘stateful’ applicaties die in Linux-containers draaien te leveren en te beheren. Met deze aankondiging heeft Red Hat de volgende stap gezet om de manier waarop enterprise applicaties worden gebouwd, ingezet en beheerd met containers te veranderen.

De container-native storagemogelijkheid die vanaf deze zomer beschikbaar is, is geïntegreerd met Red Hat OpenShift Container Platform (voorheen OpenShift Enterprise) om applicaties en opslag op een geconvergeerde manier in te zetten waarbij opslag vanuit containers wordt beheerd. Dit betekent dat het hebben van een onafhankelijk opslagcluster overbodig wordt, waardoor klanten in staat zijn grotere efficiëntie en kostenbesparing te realiseren.

Deze functionaliteit biedt grootzakelijke bedrijven een gestroomlijnde end-to-end ervaring. Hierbij wordt gebruikgemaakt van containerinfrastructuren en technologieën van Red Hat voor het ontwikkelen van applicaties. De integratie van Red Hat Gluster Storage met Red Hat OpenShift Container Platform biedt klanten één punt voor ondersteuning voor containers.

Traditioneel werden applicaties en storage door middel van verschillende processen en door afzonderlijke teams beheerd. Deze benadering kan echter inefficiënt en hinderlijk zijn. Red Hat Gluster Storage 3.1.3 is ontworpen om deze uitdaging het hoofd te bieden, door ontwikkelaars in staat te stellen zowel storage als applicatiecontainers te besturen middels een single control plane met Kubernetes in Red Hat OpenShift Container Platform. Deze innovatie helpt Red Hat de technologiestack voor containers te versterken, wat zorgt voor betere DevOps-integratie en automatisering, van ontwikkelaarsomgevingen tot on-premise en cloudproductieomgevingen.

Red Hat Gluster 3.1.3 biedt daarnaast andere verbeteringen qua prestaties en stabiliteit, waaronder sneller automatisch herstel.

Webcast

Paul Cormier, president Products & Technologies bij Red Hat, heeft een presentatie over de aankondiging gegeven die terug te bekijken is via https://vts.inxpo.com/Launch/QReg.htm?ShowKey=32847