U krijgt niet alleen root, maar u kunt deze ‘telefoon’ ook als desktop gebruiken. Stel alleen geen hoge verwachtingen van de camera.
Door Peter Wayner | InfoWorld 

Is de wijdverbreide dominantie van Android- en iOS-telefoons het bewijs van de uiteindelijke overwinning van open source? De Android-telefoons zijn immers gebouwd op de Linux-kernel en de iOS-kern, althans in de webhoek, is ook open. Op deze stichting worden jaarlijks miljarden smartphones verkocht. Dat is een grote overwinning voor een beweging die lang werd afgedaan als een stel hobbyisten.

Of misschien is het het bewijs van de uiteindelijke capitulatie? Of het onvermogen om te weerstaan ​​om opgeslorpt te worden door de Borg? Het nieuws brengt een eindeloze stroom verhalen over software die uit de Google- en Apple-appstores wordt gegooid om redenen die soms gemakkelijk te voorspellen en soms onmogelijk te begrijpen zijn. Zelfs de grootste bedrijven vinden het app-beoordelingsproces een nagelbijtend mysterie.

We kunnen de telefoons ‘kopen’, maar het lijkt erop dat steeds meer van hun vermogen verboden is. De muren naar de tuin worden groter. De prikkeldraadringen worden dikker. En we blijven steeds vaker buiten. Wat heb je eraan om een ​​supercomputer in je zak te hebben als je geen root kunt krijgen?
Wat moet een ontwikkelaar doen? In één antwoord: koop een PinePhone.

Een desktop in je zak
De PinePhone is vanaf het begin gebouwd om een Linux-telefoon te zijn. Er zijn minstens 17 verschillende versies van Linux beschikbaar om uit te kiezen. Je zou elke werkdag van de maand naar een compleet andere versie van het besturingssysteem kunnen opstarten zonder het te herhalen. Terwijl je vrienden zullen piekeren over welke berichten-app ze moeten adopteren, kun je jezelf gek maken door een distro te kiezen.

 

Lees meer over de hardware, voor- en nadelen van de PinePhone op InfoWorld.com