Bij veel organisaties zijn oudere virtualisatieoplossingen een rem op innovatie en IT-vooruitgang. Ze belemmeren de overstap naar een hybride cloud-infrastructuur, waar workloads en resources zich zowel in fysieke, virtuele als cloud-gebaseerde omgevingen kunnen bevinden. Bovendien kunnen de kosten voor het onderhouden van deze bestaande infrastructuurinvesteringen een aanzienlijk deel van het IT-budget opslokken. Gartner zegt hierover: “IT-organisaties die ‘meer met minder willen doen’ vinden het moeilijk om het niveau van niet-discretionaire IT-uitgaven, die nodig zijn om bedrijfstransformatie te ondersteunen, te kwantificeren, te schatten en te communiceren.” Met het overgebleven budget rest sommige organisaties niets anders dan de digitale transformatie en de modernisering van IT-omgevingen door middel van digitale technologie, uit te stellen

 

Red Hat heeft daarom een oplossing op de markt gebracht die een open pad biedt naar digitale transformatie, en bedrijven helpt kosten te besparen en hun innovatie te versnellen via cloud-native en containergebaseerde technologieën. Met de Red Hat infrastructure migration-oplossing kunnen bedrijven de gesloten technologiesilo’s afbreken die op propriëtaire virtualisatieoplossingen gebouwd zijn. De oplossing biedt ook een bedrijfsklaar pad naar cloud-native applicatie-ontwikkeling via Linux-containers Kubernetes automatisering en andere opensourcetechnologieën.

De infrastructuurmigratieoplossing van Red Hat is ontworpen om organisaties te helpen bij het versnellen van transformatie door hun workloads veiliger te migreren naar een open source infrastructuurplatform en het beheer te vergemakkelijken. 

Een standaardmigratie bestaat uit drie fasen:

Ontdekkingsfase: Red Hat Consulting gaat met een organisatie in gesprek om de omvang van de migratie beter te begrijpen en te documenteren.

Migratiepilot: Tijdens deze fase wordt een opensourceplatform geïmplementeerd met behulp van Red Hat’s hybride cloudinfrastructuur en beheertooling. Aan de hand van de pilot kunnen de eisen gedefinieerd worden voor een migratie op grote schaal.

Algehele migratie: IT-teams kunnen op grote schaal beginnen met het migreren van workloads. Red Hat Consulting biedt ook ontwerp- en implementatiehulp om te helpen bij het bouwen en optimaliseren van volledige productie-infrastructuren, het verenigen en beter stroomlijnen van activiteiten in virtualisatiepools en het in goede banen leiden van complexe migraties.

 

Producten om infrastructuurmigratie mogelijk te maken

Na de eerste sessie worden aanbevelingen gedaan voor een flexibeler opensourcevirtualisatieplatform op basis van Red Hat-technologieën, waaronder:

Red Hat Virtualisation

● Red Hat OpenStack Platform

● Red Hat Hyperconverged Infrastructure

Met behulp van pas vrijgegeven migratiemogelijkheden op basis van de Red Hat- managementtechnologieën, waaronder Red Hat Ansible Automation, kunnen nieuwe workloads geautomatiseerd worden. Dankzij deze nieuwe mogelijkheden kan IT deze workloads sneller recreëren in hybride en multicloud-omgevingen. Bestaande workloads worden op een gecontroleerde manier geanalyseerd en gemigreerd via enterprise-tooling, om beter te voldoen aan specifieke zakelijke behoeften.

 

Technologische innovatie

Tijdens een infrastructuurmigratie draaien sommige applicaties misschien efficiënter in containers, waardoor er minder noodzaak is aan volwaardige virtuele machines. De infrastructuurmigratieoplossing van Red Hat biedt organisaties de mogelijkheid om Linux-containers en Kubernetes-orkestratie te stroomlijnen met het Red Hat OpenShift Container Platform als hun gemeenschappelijke hybride cloudplatform. OpenShift wordt aangeboden als een op zichzelf staande oplossing of als onderdeel van de Red Hat Cloud Suite om de migratie van bestaande applicaties naar Linux-containers te vereenvoudigen. Organisaties kunnen hierdoor profiteren van cloud-native workloads zonder hun bestaande IT-investeringen op te offeren.