Bij veel organisaties zijn oudere virtualisatieoplossingen een rem op innovatie en IT-vooruitgang. Ze belemmeren de overstap naar een hybride cloud infrastructuur, waar workloads en resources zich zowel in fysieke, virtuele als cloud-gebaseerde omgevingen kunnen bevinden. Bovendien kunnen de kosten voor het onderhouden van deze bestaande infrastructuurinvesteringen een aanzienlijk deel van het IT-budget opslokken. Gartner zegt hierover: “IT-organisaties die ‘meer met minder willen doen’ vinden het moeilijk om het niveau van niet-discretionaire IT-uitgaven, die nodig zijn om bedrijfstransformatie te ondersteunen, te kwantificeren, te schatten en te communiceren.” Met het overgebleven budget rest sommige organisaties niets anders dan de digitale transformatie en de modernisering van IT-omgevingen door middel van digitale technologie, uit te stellen.

Red Hat heeft daarom een oplossing op de markt gebracht die een open pad biedt naar digitale transformatie. De oplossing helpt bedrijven om kosten te besparen en hun innovatie te versnellen via cloud-native en containergebaseerde technologieën. Met de Red Hat infrastructure migration-oplossing kunnen bedrijven de gesloten technologiesilo’s afbreken die op propriëtaire virtualisatieoplossingen gebouwd zijn. De oplossing biedt ook een bedrijfsklaar pad naar cloud-native applicatie-ontwikkeling via Linux-containers, Kubernetes, automatisering en andere opensourcetechnologieën.

De infrastructuurmigratieoplossing van Red Hat is ontworpen om organisaties te helpen bij het vernsellen van transformatie door hun workloads veiliger te migreren naar een open source infrastructuurplatform en het beheer te vergemakkelijken. Een standaardmigratie bestaat uit drie fasen: 

● Ontdekkingsfase: In deze eerste fase gaat Red Hat Consulting met een organisatie in gesprek om de omvang van de migratie beter te begrijpen en te documenteren.

Migratiepilot: Tijdens deze fase wordt een opensourceplatform geïmplementeerd met behulp van Red Hat’s hybride cloudinfrastructuur en beheertooling. Aan de hand van de pilot kunnen de eisen gedefinieerd worden voor een migratie op grote schaal.

Algehele migratie: In de derde fase kunnen IT-teams op grote schaal beginnen met het migreren van workloads. Red Hat Consulting biedt ook ontwerp- en      implementatiehulp om te helpen bij het bouwen en optimaliseren van volledige productie-infrastructuren, het verenigen en beter stroomlijnen van activiteiten in virtualisatiepools en het in goede banen leiden van complexe migraties.

 

Producten om infrastructuurmigratie mogelijk te maken

Na de eerste sessie worden aanbevelingen gedaan voor een flexibeler opensourcevirtualisatieplatform op basis van Red Hat-technologieën, waaronder: 

Red Hat Virtualisation: Red Hat biedt een open softwaregedefinieerde infrastructuur en een gecentraliseerd beheerplatform voor gevirtualiseerde Linux- en Windows-workloads met Red Hat Virtualization. De oplossing is ontworpen om klanten meer efficiëntie te bieden voor traditionele workloads, en legt bovendien een solide basis voor cloud-native en container- gebaseerde applicatie-innovatie.

Red Hat OpenStack Platform: Red Hat OpenStack Platform  is gebouwd op Red Hat Enterprise Linux en helpt gebruikers bij het bouwen van een on-premise cloudarchitectuur die voorziet in resource-elasticiteit, schaalbaarheid en verhoogde efficiëntie.

Red Hat Hyperconverged Infrastructure is een portfolio van oplossingen, waaronder Red Hat Hyperconverged Infrastructure for Virtualisation en Red Hat Hyperconverged Infrastructure for Cloud, bedoeld voor klanten die compute, netwerk en opslag willen consolideren in een vorm die ontworpen is om meer operationele en kostenefficiëntie te bieden.

Met behulp van pas vrijgegeven migratiemogelijkheden op basis van de managementtechnologieën van Red Hat, waaronder Red Hat Ansible Automation, kunnen nieuwe workloads geautomatiseerd, via self-service geleverd worden. Dankzij deze nieuwe mogelijkheden kan IT deze workloads sneller recreëren in hybride en multicloudomgevingen. Bestaande workloads worden op een gecontroleerde manier geanalyseerd en gemigreerd met behulp van enterprise-tooling, om beter te voldoen aan specifieke zakelijke behoeften.

 

Technologische innovatie

Tijdens een infrastructuurmigratie draaien sommige applicaties misschien efficiënter in containers, waardoor er minder noodzaak is aan volwaardige virtuele machines. De infrastructuurmigratieoplossing van Red Hat biedt organisaties de mogelijkheid om Linux-containers en Kubernetes-orkestratie te stroomlijnen met het Red Hat OpenShift Container Platform als hun gemeenschappelijke hybride cloudplatform. OpenShift wordt aangeboden als een op zichzelf staande oplossing of als onderdeel van de Red Hat Cloud Suite om de migratie van bestaande applicaties naar Linux-containers te vereenvoudigen. Organisaties kunnen hierdoor profiteren van cloud-native workloads zonder hun bestaande IT-investeringen op te offeren.

Verder werkt Red Hat aan nieuwe innovaties om de kloof tussen virtuele machines en containers verder te overbruggen. Het afgeschermde karakter van elke technologie kan de inspanningen rond digitale transformatie soms in de kiem smoren vanwege de buitensporige complexiteit en beperkte integratiemogelijkheden. Om dit te verhelpen heeft Red Hat container-native virtualisatie  geïntroduceerd, dat op het open source KubeVirt community-project is gebaseerd. Ontwikkelaars kunnen hiermee op dezelfde manier met virtuele machines werken als met Linux-containergebaseerde applicaties.

 

Quotes

Joe Fernandes, vice president Cloud Platforms Products bij Red Hat

“Een legacy virtualisatie-infrastructuur kan een struikelblok zijn in plaats van een katalysator voor IT-innovatie. Van licentiekosten tot gesloten leveranciersecosystemen – silo’s kunnen organisaties ervan weerhouden hun activiteiten verder te ontwikkelen, zodat ze beter kunnen voldoen aan de vraag van de klant. We bieden bedrijven een manier om over deze legacy-implementaties heen te stappen naar een open, flexibel, bedrijfsplatform dat is ontworpen voor digitale transformatie en klaar is voor het ecosysteem van cloud-native development, Kubernetes en automatisering.”

 

Dmitrij Volchek, head of department of system engineering support and communication, Development Bank of the Republic of Belarus

“Bij de Development Bank van de Republiek Belarus moesten we onze infrastructuur vanaf nul opbouwen. Toen het tijd was om beslissingen te nemen over onze IT-infrastructuur, stonden kosten en innovatieve technologie bovenaan de lijst. We migreerden van propriëtaire virtualisatie naar Red Hat-virtualisatie voor betere prestaties en kostenvoordeel, en onze ervaring is positief. De migratie met Red Hat verliep snel en eenvoudig, en de flexibiliteit heeft ons geholpen onze total cost of ownership te verlagen.”