Van bare-metal servers en Linux-containers tot publieke en private clouds, ‘s werelds toonaangevende enterprise Linux-platform bevordert intelligentie, automatisering en productiviteit van ontwikkelaars en biedt zo een consistentere basis 

BOSTON – RED HAT SUMMIT 2019 – 7 mei 2019 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 8. Het besturingssysteem biedt een enkele zakelijke Linux-ervaring voor elke workload, ongeacht de omgeving. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan de specifieke behoeften van ontwikkelende bedrijven. Van het in productie brengen van nieuwe workloads tot het introduceren van nieuwe digitale transformatiestrategieën, de nieuwe generatie enterprises is gebouwd op het meest innovatieve besturingssysteem ter wereld.

Red Hat Enterprise Linux 8 is als besturingssysteem opnieuw ontworpen voor het hybride cloud-tijdperk en ontwikkeld om workloads en operations te ondersteunen – van datacenters van bedrijven tot meerdere publieke clouds. Red Hat begrijpt als geen ander dat het besturingssysteem meer moet zijn dan enkel een onderdeel van de technologiestack; het zou de katalysator moeten zijn voor innovatie. Red Hat Enterprise Linux 8 is gebouwd met dit doel voor ogen. Niet alleen om enterprise IT in de hybride cloud te ondersteunen, maar bovendien om nieuwe technologiestrategieën te helpen slagen.

Naarmate het belang van hybride cloud– en multicloud -implementaties groeit, moet ook het besturingssysteem evolueren. Volgens IDC[1] gebruikt 70 procent van de klanten al multicloud-omgevingen en draait nu al 64 procent van de applicaties uit een standaard IT-portfolio in een cloudomgeving, openbaar of privé. Red Hat ziet het besturingssysteem als de basis voor deze IT-innovatie, vooral omdat Red Hat Enterprise Linux in 2019 [2] volgens een door Red Hat gesponsord IDC-onderzoek meer dan $10 biljoen aan omzet zal hebben.

 

Linux voor de hybride cloud 

Al meer dan 15 jaar helpt Red Hat bedrijven met behulp van Linux te innoveren, eerst in hun datacenters en nu in de hybride cloud. Naarmate datacenters groeien en het bereik en de complexiteit van workloads toeneemt, worden de vaardigheden, die vereist zijn om op Linux gebaseerde productiesystemen te implementeren en te onderhouden, steeds kritischer. Met de aankondiging van Red Hat Enterprise Linux 8 is deze intelligentie en expertise nu standaard in Red Hat Enterprise Linux-abonnementen ingebouwd dankzij Red Hat Insights, dat Red Hat’s Linux-expertise as-a-service biedt. 

Red Hat Insights helpt proactief IT-problemen op te sporen en op te lossen, van beveiligingsproblemen tot stabiliteitsproblemen. Het maakt gebruik van voorspellende analyses op basis van Red Hat’s uitgebreide kennis van open technologie en helpt beheerders om problemen en ongeplande downtime in productieomgevingen te voorkomen.

Het beheer van systemen die verspreid zijn over verschillende infrastructuren, zowel on-premise als cloudgebaseerd, kan een grote uitdaging zijn voor IT-organisaties. Red Hat Smart Management, een gelaagde add-on voor Red Hat Enterprise Linux, helpt IT-teams de voordelen van hybride cloud computing te benutten en minimaliseert de inherente beheercomplexiteit. Door Red Hat Satellite te combineren voor on-premise systeembeheer en cloudbeheerdiensten voor gedistribueerde Red Hat Enterprise Linux-implementaties, biedt Red Hat Smart Management een enkele omgeving om Red Hat Enterprise Linux-implementaties in de hybride cloud te beheren, te wijzigen, configureren en aan te bieden.

 

Snelheid 

Om te voldoen aan de veranderende zakelijke behoeften, zijn IT-organisaties op zoek naar nieuwe workloads, van kunstmatige intelligentie (AI) tot het Internet-of-Things (IoT), om concurrentievoordeel te behalen in de drukke zakelijke markt. Linux heeft de innovatiekracht om deze gedifferentieerde diensten aan te bieden, maar alleen Red Hat Enterprise Linux 8 levert deze innovatie samen met een hardened codebasis, uitgebreide beveiligingsupdates, bekroonde ondersteuning en een uitgebreid ecosysteem van geteste en gevalideerde ondersteunende technologieën. 

Red Hat Enterprise Linux staat bekend als een stabiele en veilige basis voor applicaties. Voorheen was het echter moeilijk om te beschikken over de meest recente talen en frameworks, zonder die stabiliteit in gevaar te brengen. Red Hat Enterprise Linux 8 introduceert Application Streams – talen, frameworks en tools voor ontwikkelaars die regelmatig worden bijgewerkt waardoor ze sneller kunnen innoveren.

 

RHEL 8 introduceert nieuwe kansen

Linux blijft het nummer één besturingssysteem voor ontwikkelaars die de volgende generatie bedrijfsapplicaties bouwen. Naarmate deze applicaties in productie gaan, zijn stabiliteit, verbeterde beveiliging en testen/certificatie op bestaande hardware en omgevingen een absolute noodzaak. De verantwoordelijkheid verschuift hierdoor van ontwikkel- naar operations-teams en, in combinatie met de trend dat Linux wordt gezien als een primair platform voor productieapplicaties, worden Linux-beheer- en managementvaardigheden cruciaal voor moderne datacenters. Red Hat Enterprise Linux 8 verlaagt de drempel om met Linux te werken, en maakt het uitermate toegankelijk voor Windows-beheerders, startende Linux-gebruikers en nieuwe systeembeheerders.

Red Hat Enterprise Linux 8 abstraheert veel van de diepe complexiteit van granulaire sysadmin-taken achter de Red Hat Enterprise Linux-webconsole. De console biedt een intuïtieve, consistente grafische interface voor het beheren en bewaken van het Red Hat Enterprise Linux-systeem, van de staat van virtuele machines tot de algehele systeemprestaties. Om het gebruiksgemak verder te verbeteren, ondersteunt Red Hat Enterprise Linux interne upgrades. Gebruikers kunnen hierdoor makkelijk en efficiënter Red Hat Enterprise Linux 7-instances naar Red Hat Enterprise Linux 8-systemen converteren.

Red Hat Enterprise Linux 8 omvat ook Red Hat Enterprise Linux System Roles, die veel van de complexere taken rond het beheren en configureren van Linux in de productie automatiseren. Dit wordt mogelijk gemaakt door Red Hat Ansible Automation, en de systeemrollen worden ondersteund door vooraf geconfigureerde Ansible-modules, die kant-en-klare geautomatiseerde workflows mogelijk maken voor het afhandelen van veelvoorkomende, complexe sysadmin-taken. Deze automatisering maakt het eenvoudiger voor nieuwe systeembeheerders om Linux-protocollen te gebruiken en helpt om menselijke fouten te elimineren, wat vaak de oorzaak is van veelvoorkomende configuratieproblemen.

 

Van innovatie naar productie

IT-innovatie is geworteld in open source, waarbij Linux vaak als katalysator fungeert voor grote vooruitgang in zakelijke technologie, van Linux-containers en Kubernetes tot serverless en AI. Gesteund door een veiligere, open source supply chain, maakt Red Hat Enterprise Linux 8 de weg vrij voor IT-organisaties om productieklare innovatie te implementeren door alleen de benodigde pakketten voor specifieke workloads in te zetten. Dit bevordert de acceptatie van opkomende technologieën en helpt tegelijkertijd om potentiële risico’s te minimaliseren.

Verder ondersteunt Red Hat Enterprise Linux 8 de cryptografische standaarden OpenSSL 1.1.1 en TLS 1.3 om de beveiliging te verbeteren. Dit geeft toegang tot de sterkste, nieuwste standaarden op het gebied van cryptografische beveiliging, die via een enkele opdracht voor het hele systeem geïmplementeerd kunnen worden. De behoefte aan applicatiespecifiek beleid en fine-tuning wordt beperkt. 

Cloud-native applicaties en services maken digitale transformatie mogelijk, en Red Hat Enterprise Linux 8 biedt volledige ondersteuning voor de Red Hat-containertoolkit. Die is gebaseerd op open standaarden en biedt technologieën voor het ontwikkelen, draaien en delen van gecontaineriseerde applicaties. Het helpt bij het stroomlijnen van containerontwikkeling en elimineert de noodzaak voor omvangrijke, minder veilige container-daemons.

 

Breed partnerecosysteem

Red Hat Enterprise Linux 8 inspireert een bloeiend partnerecosysteem met tienduizenden gecertificeerde applicaties, Linux-container-images, hardwareconfiguraties en cloud-providers. Voortbouwend op de samenwerking van Red Hat met andere IT-leiders en door uitgebreide tests, biedt Red Hat Enterprise Linux 8 meerwaarde voor specifieke hardwareconfiguraties en workloads, inclusief Arm- en POWER-architecturen, evenals realtime-applicaties en SAP-oplossingen.

Red Hat Enterprise Linux 8 vormt de basis voor het volledige hybride cloudportfolio van Red Hat, inclusief Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat OpenStack Platform 15, de volgende versie van Red Hat’s schaalbare Infrastructure-as-a-Service (IaaS) product. Ook gebouwd op Red Hat Enterprise Linux 8 is het aangekondigde Red Hat Enterprise Linux CoreOS, het besturingssysteem dat ontworpen is om Red Hat OpenShift Container Platform-implementaties te hosten.

Red Hat Enterprise Linux 8 wordt ook breed ondersteund als gastbesturingssysteem op de hybride cloudinfrastructuur van Red Hat, inclusief Red Hat OpenShift 4, Red Hat OpenStack Platform 15 en Red Hat Virtualization 4.3.

De introductie van Red Hat Enterprise Linux 8 valt samen met de algemene beschikbaarheid van de Red Hat Universal Base Image. Het Red Hat Universal Base Image is beschikbaar voor alle ontwikkelaars met of zonder een Red Hat Enterprise Linux-abonnement en biedt een veiligere en betrouwbaardere basis voor het bouwen van bedrijfsklare gecontaineriseerde applicaties. Applicaties die zijn gebouwd met de Universal Base Image kunnen overal draaien met de voordelen van de Red Hat Enterprise Linux-levenscyclus en ondersteuning van Red Hat zodra ze draaien op Red Hat Enterprise Linux of Red Hat OpenShift Container Platform.

 

Webcast voor pers

Woensdag 8 mei vindt om 17.00 uur Nederlandse tijd een persconferentie plaats vanuit de Red Hat Summit in Boston. Pers en analisten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een live Q&A-sessie. Ga voor deelname aan de persconferentie of om de herhaling te bekijken, naar: https://onlinexperiences.com/Launch/QReg/ShowUUID=45D50AF9-7E2C-4F8C-8606-B85EBDA927AC.

 

Quotes

Paul Cormier, president, Products and Technologies bij Red Hat

“In de afgelopen twee decennia hebben we Linux zien groeien van een nichebesturingssysteem naar een standaard voor datacenters. Red Hat Enterprise Linux loopt voorop in deze evolutie en ondersteunt bijna elke workload en IT-bedrijfsomgeving. Red Hat Enterprise Linux 8 zet dit werk voort, maar levert meer dan alleen production-ready Linux; het levert een katalysator voor innovatie op cloudschaal.”

Stefanie Chiras, vice president en general manager Red Hat Enterprise Linux bij Red Hat

“Innovatie en Linux horen bij elkaar – van het bouwen van de internet-backbone tot het formeren van de eerste AI-neuronen – Linux stuwt het heden en de toekomst van IT voort. Red Hat Enterprise Linux 8 omarmt de rol van Linux als een innovatiemotor voor IT, en kristalliseert het in een toegankelijk, vertrouwd en veiliger platform. Het toonaangevende enterprise Linux-platform, dat de gehele hybride cloud ondersteunt, is een katalysator voor IT-organisaties om meer te doen dan enkel de uitdagingen van de dag aan te gaan. Het geeft hen de basis en hulpmiddelen om hun eigen toekomst vorm te geven.”

Kevin Ichhpurani, corporate vicepresident Partners Ecosystem bij Google Cloud

“Door de beschikbaarheid van Red Hat Enterprise Linux 8 op Google Cloud kunnen we onze samenwerking met Red Hat verdiepen. We zijn verheugd onze innovatieve technologieën en diensten bij elkaar te brengen om nog meer bedrijven te helpen de voordelen van cloud te benutten.”

Arvind Krishna, senior vice president, Cloud en Cognitive Software bij IBM

“Nu bedrijven de volgende fase van hun cloudreis ingaan, hebben ze een hybride cloudstrategie nodig die hun eigen datacenters met meerdere private en publieke clouds op een open en veilige manier incorporeert. IBM en Red Hat werken al meer dan 20 jaar samen om via open source innovatie te stimuleren, eerst met IBM als een vroege supporter van Linux, en meer recent om klanten Kubernetes en hybride cloudoplossingen te bieden.”

Ashish Nadkarni, Group Vice President, Infrastructure Systems, Platforms and Technologies Group, bij IDC

“Bedrijven moeten hun infrastructuur bouwen en moderniseren op een veiliger, stabieler en beter presterend platform. Red Hat Enterprise Linux is de basis voor de hybride cloud en ontworpen om te schalen en tegemoet te komen aan de behoeften van organisaties van vandaag en morgen met dezelfde gebruikerservaring, ongeacht de onderliggende infrastructuur.”

John Gossman, distinguished engineer bij Microsoft Azure

“We zagen een toename in de applicaties die worden ingezet door gebruik te maken van Red Hat Enterprise Linux op Azure, inclusief Microsoft SQL Server, voor cloud-native, hybride en cloud-migratiescenario’s. We zijn verheugd om te zien wat klanten zullen creëren met Red Hat Enterprise Linux 8 op Azure met continue, geïntegreerde ondersteuning van Microsoft en Red Hat, evenals de nieuwe mogelijkheden van het besturingssysteem om applicaties voor workloads zoals AI te bouwen.”

Arlen Shenkman, executive vice president, Global Business Development en Ecosystems bij SAP

“Red Hat Enterprise Linux 8 voor SAP Solutions biedt hoge beschikbaarheidsmogelijkheden, die belangrijk zijn voor SAP-workloads, en downtime is onaanvaardbaar voor bedrijfskritieke applicaties zoals S/4HANA. Al meer dan twee decennia werken we met Red Hat samen aan het onderhouden van een stabiele, open basis voor SAP-toepassingen, waardoor onze klanten sneller, slimmere beslissingen kunnen nemen.”

 

Extra informatie

●     Over Red Hat

Volg

●     Via de Red Hat newsroom

●     Lees de Red Hat blog

●     Op Twitter

●     Op Facebook

●     Op YouTube

●     Op LinkedIn

 

Over Red Hat, Inc.

Red Hat is ‘s werelds toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een communitygedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity’s, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

 

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers De Jong

Anke van Heerebeek

anke@lubbersdejong.nl

020 2050428 

Forward-Looking Statements

Certain statements contained in this press release may constitute “forward-looking statements” within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to our pending merger with International Business Machines Corporation, the ability of the Company to compete effectively; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; delays or reductions in information technology spending; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; risks related to errors or defects in our offerings and third-party products upon which our offerings depend; risks related to the security of our offerings and other data security vulnerabilities; fluctuations in exchange rates; changes in and a dependence on key personnel; the effects of industry consolidation; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; the ability to meet financial and operational challenges encountered in our international operations; and ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations, as well as other factors contained in our most recent Annual Report on Form 10-K (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at www.sec.gov), including those found therein under the captions “Risk Factors” and “Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations”. In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.

 

###

 

Red Hat, the Shadowman logo, Ceph, CloudForms and OpenShift are trademarks or registered trademarks of Red Hat, Inc. or its subsidiaries in the U.S. and other countries. Linux® is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other countries. The OpenStack Word Mark is either a registered trademark/service mark or trademark/service mark of the OpenStack Foundation, in the United States and other countries, and is used with the OpenStack Foundation’s permission. Red Hat is not affiliated with, endorsed or sponsored by the OpenStack Foundation, or the OpenStack community.

 

 [1]                IDC, Market Analysis Perspective: Worldwide Core and Edge Computing Platforms, september 2018

 [2]                IDC-onderzoek, in opdracht van Red Hat, The Economic Impact of Red Hat Enterprise Linux: Trillions — Yes, Trillions of Dollars, mei 2019