De ontwikkelaars achter het OpenBSD-besturingssysteem leveren in de nieuwste softwareversie niet langer meer de webserversoftware Nginx mee. In plaats daarvan bieden zij een zelfontwikkeld alternatief.

OpenBSD is een opensourcebesturingssysteem dat de nadruk legt op beveiliging. De ontwikkelaars leverden sinds jaar en dag Nginx met hun besturingssysteem mee, maar ze kunnen de software niet naar behoren aanpassen.

Zo patchten de ontwikkelaars Nginx aanvankelijk, maar die softwarepleisters werden steeds tenietgedaan door recentere versies van de opensource-webserversoftware. De ontwikkelaars besloten Nginx dan ook te vervangen door zelfontwikkelde programmatuur om zo de beveiliging van het systeem te verbeteren.

De ontwikkelaars leveren hun implementatie mee met de nieuwste OpenBSD, namelijk versie 5.7. Die verschijnt naar verwachting in mei. Dat meldt Phoronix op basis van een presentatie van een van de ontwikkelaars. De implementatie biedt onder meer ondersteuning voor fastcgi en tls door middel van LibreSSL, een fork van OpenSSL die OpenBSD-ontwikkelaars hebben gemaakt.

Bron: www.tweakers.nl