Tot nu toe heeft Linux grotendeels onder de radar van hackers weten te blijven. Doordat het operating system bekend staat om zijn veiligheid kiezen echter meer en meer bedrijven voor een Linux-omgeving en dit is nu net waar het schoentje wringt. Zolang Linux slechts matig verspreid was, bracht het namelijk niet op voor hackers om een aanval tegen het operating system te lanceren. Doordat het operating system in populariteit is toegenomen, hebben verschillende hackers echter hun pijlen op Linux gericht.

Het voorbije jaar werden verschillende Linux-systemen dan ook overspoeld met DDoS-aanvallen. Het Linux-botnet dat bekend staat als XOR.DDoS lanceert maar liefst 20 aanvallen per dag en weet zijn slachtoffers te overspoelen met aanvragen aan snelheden van meer dan 150 Gbps.

XOR.DDoS werd een jaar geleden ontdekt door de MalwareMustDie!-groep. De groep merkte dat het botnet gebruik maakt van brute force-aanvallen. Hierbij worden er een groot aantal wachtwoorden op een systeem losgelaten in een poging om toegang te verkrijgen tot het systeem. Indien dit is gelukt, wordt XOR.DDoS via een shellscript geïnstalleerd, waardoor een netwerk van geïnfecteerde Linux-systemen wordt gecreëerd. Deze systemen worden misbruikt om een grote hoeveelheid aanvragen naar het slachtoffer te sturen, met als ultieme doel de website offline te gooien.