De ontwikkelaars achter de Linuxdistributie Linux Mint hebben dinsdag de lts-release met codenaam ‘Rafaela’ vrijgegeven. Het besturingssysteem is standaard verkrijgbaar in twee smaken: een met de MATE- en een met de Cinnamon-desktopomgeving.

De dinsdag vrijgegeven release is bedoeld voor de lange termijn. Dit betekent dan ook dat de ontwikkelaars de zogeheten long term support-editie tot 2019 in ieder geval ondersteunen met updates. Meerdere populaire Linuxdistributies hanteren het principe van lts-versies, waarbij die vaak voor bedrijven nuttig blijken te zijn.

Linux Mint 17.2 neemt 9GB in beslag en heeft tenminste 512MB ram nodig. Wie over een Nvidia GeForce-gpu beschikt, kan last krijgen van zwarte schermen, bevriezingen en zogenoemde kernel panics. De ontwikkelaars raden deze gebruikers aan het systeem alsnog te installeren en later met drivers de problemen te verhelpen.

‘Rafaela’ is verkrijgbaar in twee officiële spins: een met MATE en een met Cinnamon. MATE is een fork van het klassieke Gnome 2, terwijl Cinnamon dezelfde look & feel biedt maar juist is gebaseerd op recentere code van Gnome 3. De developers sleutelden voor de lts-release aan de updatebeheerder, de mdm-beeldbeheerder en kleinere zaken.

bron: tweakers.nl