Verandering is de enige constante in het leven – Heraclitus

Verandering is de harde realiteit voor bedrijven wereldwijd. Echte bedrijfstransformatie vereist echter fundamentele gedragsveranderingen. Software, systemen, netwerken en opslag moeten allemaal worden afgestemd op de mensen die aan deze technologieën en de bijbehorende processen werken, om zo de strategische kansen te vergroten waar een organisatie effectief op kan reageren. Om deze evolutie te bevorderen, introduceren we het Global Transformation Office. Hiermee willen we de digitale visie van onze klanten versnellen en holistische verandering in hun technologische en sociale systemen teweegbrengen.

Marktomstandigheden, concurrentiedruk, het technologielandschap en zelfs klantvereisten veranderen wekelijks, zo niet dagelijks. Sinds de lancering van Red Hat Enterprise Linux meer dan 15 jaar geleden, hebben wij technologieën en expertise geleverd die helpen bij het stimuleren van de volgende generatie bedrijfsinnovatie, van het meest toonaangevende enterprise Linux-platform ter wereld tot het meest uitgebreide enterprise Kubernetes-platform met Red Hat OpenShift. Met het Global Transformation Office willen we IT-organisaties de vaardigheden en de expertise leveren die een katalysator zijn voor verandering.

DevOps

DevOps is al tien jaar een ijkpunt voor het afstemmen en stimuleren van organisatorische verandering. Bijna elke IT-leverancier heeft zijn marketingcontent herschreven in een poging zijn producten te framen als de sleutel tot ‘cloud native SRE DevOps’, in navolging van deze buzzwords. Dat proces is eenvoudig te realiseren, maar het veranderen van diepgewortelde politiek en processen zijn dat niet. Het Global Transformation Office heeft dan ook tot doel om sociaal-technische methoden te bevorderen, onder leiding van experts waar de rest van de IT-sector naar kijkt.

“Aangezien we in zoveel meetings met klanten naar het Phoenix Project en het DevOps Handbook verwezen en eruit citeerden, vroegen we ons af wat er zou gebeuren als we die experts bij onze klanten zouden introduceren. En dat gaan we nu ontdekken”, aldus Jim Whitehurst, president en CEO van Red Hat.

Het team dat het Global Transformation Office-initiatief aanstuurt, bestaat uit Andrew Clay Shafer, Jabe Bloom, John Willis en Kevin Behr. Zij hebben allemaal uitgebreide ervaring met het implementeren van agile-, lean-, Theory of Constraints- en DevOps-methoden om bedrijfstransformatie te stimuleren. En dat gaat verder dan alleen het leveren van nieuwe technologieën. In de geest van de open bedrijfscultuur van Red Hat en onze toewijding om open organisaties te stimuleren, hopen we dat niet alleen Red Hat-klanten, maar bedrijven wereldwijd, zullen profiteren van toekomstgericht denken.

Het Global Transformation Office-team

Andrew Clay Shafer

Andrew is gefascineerd door de dynamiek van hoog presterende individuen en organisaties. Met meer dan 20 jaar ervaring in technologie, koos hij als softwareontwikkelaar voor agile- en lean-methoden en paste hij dit begrip vervolgens toe op systemen. Hij is medeoprichter van Puppet, evangeliseerde DevOps-tools en -praktijken voordat de term DevOps bestond en hielp DevOpsDays-evenementen te organiseren. Hij was betrokken bij een aantal open source community’s waaronder Puppet, OpenStack, Cloud Foundry en Kubernetes.

“Ik zie dat veel bedrijven zich blind staren op technologie als een magische oplossing, terwijl de echte kans ligt bij het veranderen van gedrag. Hoe spannend open source cloud-native technologie ook kan zijn, het is nog veel fascinerender om de principes van openheid toe te passen op organisatieverandering. De magie zit in mensen”, aldus Andrew Clay Shafer.

Jabe Bloom

Jabe is medeoprichter en Chief SocioTechnical Officer bij PraxisFlow en bekleedde gedurende zijn 20-jarige carrière verschillende leidinggevende functies in diverse sectoren. Hij is momenteel bezig met een PhD in Design Studies aan de Carnegie Mellon University. Hij biedt inzichten in het verbeteren van het organisatietempo, veerkracht en prestaties door de dynamiek te transformeren binnen de zich steeds verder ontwikkelende afhankelijkheden van beheer, ontwerp-, ontwikkel- en operationele praktijken.

“Het doel van de transformatie van een organisatie is om het aantal strategische kansen te vergroten waar een organisatie effectief op kan reageren. Om dit te doen, moeten organisaties de voorwaarden scheppen om de nieuwe mogelijkheden van technologie te ontketenen, om vervolgens de behoeften van de klant op te lossen. De organisaties die hierin slagen, zullen de markten en ecosystemen waarin ze actief zijn, verder transformeren”, aldus Jabe Bloom.

John Willis

John is de CEO en oprichter van Botchagalupe Technologies, en hij werkte bij een aantal bedrijven die op open source en DevOps gericht zijn, waaronder Canonical, Chef en Docker. Hij is al meer dan 40 jaar actief en is de co-auteur van The DevOps Handbook en Beyond the Phoenix Project. John heeft op meer devopsdays-conferenties gesproken dan wie dan ook en wordt vaak gezien als een van de meest vooraanstaande personen ten aanzien van de adoptie van DevOps en de evolutie van praktijken zoals DevSecOps.

“In het landschap van organisatorisch kapitaal heeft de laatste tien jaar een soort cambrium-explosie plaatsgevonden, zowel in technologische als culturele transformaties. Nu we het einde van dit decennium naderen, zien we een duidelijke convergentie van patronen, praktijken en principes die de drijvende kracht zijn achter unieke hoge organisatorische prestaties. Red Hat’s investering in deze nieuwe praktijk, geleid door ontwikkelaars, toont zijn inzet om het volgende decennium mede vorm te geven”, aldus John Willis

Kevin Behr

Kevin is de oprichter, algemeen manager en chief science officer van PraxisFlow, een adviesbureau gericht op het aanpakken van de complexe problemen die inherent zijn aan grote IT-organisaties en het creëren van een betere doorstroming door interne afstemming. Hij is ook de auteur en co-auteur van zeven IT-managementboeken, waaronder The Phoenix Project en The Visible Ops Handbook, en wordt gezien als een visionair bij het optimaliseren van bedrijven door technologische evolutie te combineren met menselijke processen.

“Er wordt veel gespeculeerd over de complexiteit van de hedendaagse technologiemarkt. Het is duidelijk dat de voordelen en risico’s van de technische evolutie niet zullen vertragen. Ook is het steeds duidelijker geworden dat de transformatiediscussie van gisteren niet langer toereikend is voor de uitdagingen van vandaag. We moeten onze focus snel verleggen van pure snelheid van opleveren naar een kader waarin we leveren met de snelheid die klanten aankunnen, in samenwerking met het hele bedrijf. Deze grensverleggende modulatiecapaciteit is een nieuw, onderscheidend, bedrijfsvoordeel geworden”, aldus Kevin Behr.

De toekomst van bedrijfstransformatie

Tijdens projecten voor digitale transformatie verwijzen we vaak naar het werk van Andrew, Jabe, John en Kevin als steunpilaar voor succesvolle bedrijfsverandering. Nu dit team het Global Transformation Office leidt, kijken we ernaar uit om de culturele verschuivingen te versnellen, die bedrijven nodig hebben om echt met onze open technologie te transformeren.

Door: Joel Jackson, global vice-president, Red Hat/IBM Go-To Market, Red Hat