Microsoft’s Edge-browser is nu algemeen beschikbaar voor een aantal Linux-distributies.

Een jaar na het uitbrengen van de eerste preview-build van zijn op Chromium gebaseerde Edge-browser voor Linux, kondigt Microsoft de algemene beschikbaarheid aan. De nieuwe release ondersteunt een verscheidenheid aan Linux-distributies, waaronder Ubuntu, Debian, Fedora en openSUSE. Microsoft heeft de beschikbaarheidsmijlpaal van Linux on Edge aangekondigd tijdens de eerste dag van de Ignite IT pro-conferentie.

Met de release van Edge voor Linux op het “stabiele” (mainstream-gebruiker) kanaal, is Edge nu beschikbaar op Windows, Mac, iOS, Android en Linux.

Net als bij de introductie van de nieuwe Edge op macOS, heeft Microsoft Edge op Linux gepositioneerd als meer een aanbod voor IT-professionals en ontwikkelaars die websites willen testen dan als een browser voor “normale” gebruikers op die platforms. Elke gebruiker op elk ondersteund platform kan echter de nieuwe Edge gebruiken.

In ander browser-gerelateerd nieuws van de Ignite IT pro-conferentie: Microsoft kondigt  de tool aan die bedoeld is om bedrijven te helpen bij de overgang van Internet Explorer voordat het niet langer wordt ondersteund op de meeste versies van Windows op 15 juni 2022.. Met de nieuwe Cloud Site List Management-tool kunnen klanten de sitelijst van hun organisatie opslaan op een “compatibele cloudlocatie” in plaats van on-premises. Microsoft-functionarissen zeiden dat gebruikers sitelijsten kunnen maken, importeren en exporteren, plus wijzigingen in sitelijstvermeldingen kunnen controleren via het Microsoft 365-beheercentrum. Er kunnen meerdere sitelijsten naar de cloud worden gepubliceerd en groepsbeleid kan worden gebruikt om verschillende groepen apparaten verschillende lijsten toe te wijzen.