Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Azure Cloud een groot besturingssysteem rijker is, Debian GNU/Linux wordt nu ook ondersteunt door de Azure Cloud. Dit zal ongetwijfeld veel bedrijven positief stemmen die hun serverpark hebben ingericht met Debian-besturingssystemen.

Microsoft biedt nu twee versies van het Debian-besturingssysteem aan in zijn Azure Cloud, het gaat om Debian 7 Wheeze en Debian 8 Jessie. Bedrijven met een Azure-account kunnen nu virtuele machines opzetten die zijn voorzien van een standaard Debian 7 of 8-installatie.

Microsoft schrijft over de introductie van Debian in Azure: “Debian is een gratis besturingssysteem dat komt met 43.000 pakketten en kan overweg met veel architecturen en kernels. De 64bit-versie van Debian GNU/Linux voor de Intel-architectuur is een van de meest populaire Linux-distributies in de markt en wordt gebruikt door ontwikkelaars, overheden, enterprises en applicatie architecten”

Nu Debian is toegevoegd aan de ondersteunde besturingssystemen, zijn de images beschikbaar in de Azure Marketplace en worden ze ook ondersteund door Azure’s Linux en open-source ontwikkel- en ondersteuningsteams. De images in de Azure Marketplace zullen ook up2date worden gehouden zodat ze altijd beschikken over de laatste versie.

Azure ondersteunt nu in totaal acht Linux-besturingssystemen; Canonical Ubuntu, CentOS, CoreOS, Debian GNU/Linux, Oracle Linux, SUSE Linux Enterprise, openSUSE en in samenwerking met Red Hat, Red Hat Enterprise Linux.