Na twintig jaar heeft de softwaregigant Microsoft toegegeven dat het verkeerd was om te vechten tegen open source-software.

Tijdens een recent MIT-event bevestigde de Microsoft President Brad Smith een trend die afgelopen jaren door velen was waargenomen: een omkeer in het sentiment van Microsoft ten opzichte van open source.

Smith gaf aan dat Microsoft aan de “wrong side of history” stond toen open source aan het begin van de eeuw explodeerde. Smith maakte eerder deel uit van het juridische team binnen Microsoft dat de strijd aanging tegen open source-software.

Historisch gezien heeft Microsoft zijn afkeer tegen open source nooit verborgen gehouden. Zo vecht de softwaregigant al jarenlang tegen Linux, waarbij hatelijke uitspraken zijn gedaan door voormalige CEO Steve Ballmer.

Tegenwoordig is Microsoft de grootste bijdrager aan open source-projecten. Het bedrijf heeft open source PowerShell, Visual Studio Code en de originele JavaScript engine. Ook heeft Microsoft samengewerkt met Canonical om Ubuntu naar Windows 10 te brengen.

Een aankomende Windows 10-update zal worden geleverd met een volledige Linux-kernel en de Microsoft’s Edge-browser is nu gebaseerd op Chromium, wat de verandering van mening verder benadrukt.

Lees het volledige artikel van Sead Fadilpašić hier.