Microsoft is van plan om volgende maand een preview-versie van zijn Edge-browser voor Linux te lanceren. Na officieel de plannen voor Edge op Linux eerder dit jaar te hebben bevestigd, kunnen Linux-gebruikers in oktober een preview van de browser downloaden.

De preview is beschikbaar op de Edge Insider-site van Microsoft of via de systeemeigen Linux-pakketbeheerder. Microsoft bespreekt niet hoeveel functies in de Windows- en macOS-versies van Edge nog beschikbaar zullen zijn op Edge, maar het is waarschijnlijk dat de overgrote meerderheid van de functies hun weg zullen vinden.
De Linux-preview maakt deel uit van een bredere push van Microsoft om bedrijven over te halen Edge te gebruiken. Microsoft kondigt vandaag op Ignite ook aan dat het het voor IT-beheerders gemakkelijker maakt om de Internet Explorer-modus in Edge te beheren. Het is een modus waarmee bedrijven oudere sites veiliger kunnen gebruiken zonder Internet Explorer zelf aan te raken. Microsoft probeert volgend jaar volledig afscheid te nemen van de webbrowser door de ondersteuning voor Internet Explorer 11 in zijn Microsoft 365-apps en -services op 17 augustus 2021 te schrappen.

Microsoft maakt ook een kioskmodus voor de nieuwe Microsoft Edge die binnenkort als preview beschikbaar zal zijn. Bedrijven kunnen het gebruiken om een ​​vergrendelde browser voor kiosken en narrowcasting te maken.