Vind je je Bash- of Zsh-prompt ook maar saai, maar heb je geen tijd om er zelf allerlei nuttige informatie in te programmeren? Bekijk dan eens Liquid prompt. Dat is een project dat van je prompt een heus tekstgebaseerd dashboard maakt met allerlei nuttige informatie. De installatie verloopt als volgt:

 $ cd$ git clone https://github.com/nojhan/liquidprompt.git$ cp ~/liquidprompt/liquidpromptrc-dist ~/.config/liquidpromptrc

 

Voeg dan in ~/.bashrc of ~/.zshrc de volgende regel toe:

 

 

source liquidprompt/liquidprompt

 

Open het bestand ~/.config/liquidpromptrc voor de configuratie van Liquid prompt. De betekenis van de diverse variabelen wijst zichzelf, dankzij het uitgebreide commentaar. Je kunt er allerlei functionaliteit in- en uitschakelen. Tot de mogelijke informatie in de prompt behoren de huidige tijd (dat kan zelfs met een analoge klok), de tijd die de laatste opdracht nodig had om uit te voeren, jobs in de achtergrond, de processorbelasting, batterijstatus en informatie over een Git-repository, waarin je je bevindt. Dat laatste wordt alleen getoond als je ook echt in een directory in je Git-repository bezig bent.

Liquid prompt haalt zijn informatie uit allerlei externe programma’s, die je daarvoor wel moet installeren. Zo heb je de pakketten acpi en lm-sensors nodig.

https://github.com/nojhan/liquidprompt