Op flutter gebaseerde apps worden nu ook ondersteund op Linux dankzij een nieuwe samenwerking tussen Google en Canonical, de uitgevers van Ubuntu.

Ondersteuning voor Flutter’s Linux-apps is nu beschikbaar om te testen; ontwikkelaars kunnen de app-module van hun Flutter toevoegen aan de Snap Store van Linux, die vergelijkbaar is met de Play Store van Android, nadat ze “snap-pakketten” van hun apps hebben gemaakt.

• Dankzij de ondersteuning is Flutter nu dichter bij het bereiken van het doel “eenmaal schrijven, overal uitvoeren” dat het aan ontwikkelaars heeft beloofd, aangezien Flutter al ondersteuning biedt voor Android, iOS, Web, Windows en macOS.
• Linux-gebruikers hebben nu ook toegang tot andere apps dan alleen web- en native Linux-apps, terwijl Linux-ontwikkelaars gemakkelijker software kunnen schrijven voor andere platforms en meer mogelijkheden krijgen om dit te doen.
Eerder dit jaar kondigde CodePen ook aan dat het nu ondersteuning biedt voor Flutter.
• Flutter is een draagbare UI-toolkit voor het bouwen van systeemeigen apps voor mobiel, internet en desktop vanuit één codebase.
• Linux is onlangs in het nieuws geweest nadat het Linux Mint-project Ubuntu Snap-pakketten had laten vallen vanwege zorgen over gebruikerskeuze en softwarevrijheid.