De non-profitorganisatie Linux Foundation die gewijd is aan het groeiversnelling van Linux en aan samenwerkingsontwikkelingen, brengt vandaag een voorbeeld van plaatselijke activiteiten, keynotes, bijeen-geplaatste evenementen en meer die plaats vinden op LinuxCon + CloudOpen + Embedded Linux Conference (ELC) Europe uit, op 13-15 oktober 2014 in het congrescentrum van Düsseldorf in Duitsland.

De sprekers en de geplande sessies voor het evenement van dit jaar, demonstreren hoe de leiders in verschillende sectoren de kracht van open-source, innovatie samenwerking en geavanceerde technologieën voor iedereen gebruiken. LinuxCon + CloudOpen + ELC Europe zijn uniek op het gebied van het aanbieden van een neutraal forum waarop de leidende geesten van Linux en open source bij elkaar kunnen komen om de technologieën op een aantal gebieden te verbeteren inclusief de gezondheidszorg, productie, en data-science.

 “Mensen willen een deel uit maken van iets dat groter is dan henzelf en de mogelijkheden die Linux en open source-software vertegenwoordigen in de toekomst van de technologie, brengen mensen vanzelfsprekend in samenwerking”, zei Amanda McPherson, marketingmanager van Linux Foundation. “LinuxCon, CloudOpen en Embedded Linux Conference Europe bieden het forum aan voor deze bijeenkomsten en aan het werk dat gedaan moet worden. Omdat dit werk uitgevoerd wordt door mensen en mensen graag plezier hebben, bieden we ook verschillende activiteiten aan die netwerken en meer mogelijkheden om over de projecten te praten aan te moedigen.”

De evenementen van LinuxCon + CloudOpen + ELC Europe van dit jaar introduceren nieuwe sociale activiteiten in de avond om technische inhoud en toonaangevende keynote sprekers aan te vullen. Hoogtepunten zijn:

Receptie voor nieuwe deelnemers

Op zondag 12 oktober tussen 15:00 en 16:30 u, Radisson Blu Scandinavia Hotel

Karl Arnold Platz 5, 40474 in Düsseldorf

Voor de eerste deelneming van een LinuxCon + CloudOpen + ELC Europe nodigen wij u uit om samen met andere nieuwe deelnemers te genieten op een ontmoet-groet-receptie. Het kan een grote stap zijn om voor het eerst deel te nemen aan een grote conferentie en dat u niet veel over andere mensen weet of de ligging van het land niet kent. Dit is een uitstekende gelegenheid om een korte introductie te krijgen over de evenementen die u in de loop de week kunt verwachten en andere deelnemers te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten!

Samen met ons de nieuwe deelnemers verwelkomen, zal een aantal belangrijke bijdragen leven aan de Linux-gemeenschap.

VIP-receptie Op mandag 13 oktober tussen 19:00 en 21:30 u, Brauerei Zum Schiffchen

De receptie is toegankelijk voor de sprekers, media en sponsors, en biedt bier, wijn en diner op het Brauerei Zum Schiffchen., Het is het oudste restaurant van Düsseldorf, gelegen in de oude binnenstad. De traditionele sfeer, het eten en de biergarten maken het een zeker te bezoeken plaats. Het restaurant werd voor het eerst in de kronieken van 1628 vermeld en ook Napoleon staat op de lange lijst van klanten.

Receptie voor lokale deelnemers & Booth Crawl

Op dinsdag 14 oktober tussen 17:30 en 19:00 u

Nadat de laatste sessies zijn plaatsgevonden op dinsdag, worden alle deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan een Oktoberfest met het thema Booth Crawl met drankjes, hapjes en meer op de eerste verdieping van het congrescentrum in Düsseldorf. Dit is een goed moment om de reputatie van de sponsors na te gaan en een praatje te maken met de mededeelnemers. De Booth Crawl zal ook een blinde smaaktest tussen twee populaire lokale bieren inhouden.

Slotevenement voor deelnemers

Op woensdag 15 oktober tussen 19:00 en 22:00 u

Nachtresidenz, Bahnstraße 13, 40212 in Düsseldorf

Het sluitingsavond evenement is toegankelijk voor alle deelnemers en vindt plaats op de Nachtresidenz, een architectonisch unieke locatie in de oude binnenstad van Düsseldorf. De deelnemers zullen het gevoel krijgen dat ze terug in de tijd stappen. Diner, drankjes en speciale entertainment – bijvoorbeeld waarzeggers, goochelaars en street dancers – zijn inbegrepen.

 Voor meer informatie over alle spannende avond activiteiten, kunt u terecht op: http://events.linuxfoundation.org/events/linuxcon-europe/extend-the-experience/evening-events

 Keynote Previews

Een vroege blik op een paar van de keynotes bevestigd voor LinuxCon + CloudOpen + ELC Europe zijn gedetailleerd in de volgende verhalen:

 

Frank Karlitscheck, oprichter van de ownCloud Project, zal spreken over het geven van private-clouds aan groepen, publieke cloud-mogelijkheden met behoud van hun integriteit, veiligheid en privacy, en wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomst van de cloud. https://www.linux.com/news/featured-blogs/200-libby-clark/788752-open-source-owncloud-seeks-to-combine-public-private-and-hybrid-clouds

 

Joanna Rutkowska, oprichter en CEO van Invisible Things Lab, zal betrekking hebben op Qubes OS en hoe het een praktische benadering is om de klantensystemen te beveiligen. https://www.linux.com/news/featured-blogs/200-libby-clark/788085-qubes-the-open-source-os-built-for-security

 

 

Chris Schlaeger, algemeen directeur van Amazon Development Center, zal een keynote presenteren over de bouwstenen van Amazon Web Services. https://www.linux.com/news/featured-blogs/200-libby-clark/787161-how-amazon-web-services-uses-linux-and-open-source

 

 

Extra keynote sprekers zijn: de XPRIZE senior directeur van het gemeenschap, Jono Bacon; OpenMRS-oprichter en voorzitter, Paul Biondich; Linux-schepper, Linus Torvalds en Jim Zemlin van The Linux Foundation. U kunt de volledige LinuxCon + CloudOpen + ELC programma hier bekijken: http://events.linuxfoundation.org/events/cloudopen-europe/program/schedule.

 

Bijeen-geplaatste evenementen

 

Bijeen-evenementen op LinuxCon + CloudOpen + ELC inclusief  GStreamer Conference, Infrastructure.Next, KVM Forum, OpenDaylight Hackfest, Tracing Summit, U-Boot Mini-Summit, Yocto Project Developer Day en nog veel meer. Meer informatie over alle bijeen-geplaatste evenementen is te vinden op http://events.linuxfoundation.org/events/linuxcon-europe/extend-the-experience/co-located-events.

 

Workshops en cursussen

 

Tijdens de conferenties zullen ook belangrijke workshops over een aantal onderwerpen zoals de vrouw in open-source in de Women’s Resume Writing Workshop plaats vinden die door Leslie Hawthorn van Elasticsearch gepresenteerd zal worden. Jono Bacon zal ook zijn Community Management Workshop geven.

 

Een samenvatting van de workshops van Leslie Hawthorne die gehouden op LinuxCon + CloudOpen Noord-Amerika werden, is te vinden op https://www.linux.com/news/software/applications/787840-lessons-from-the-womens-resume-writing-workshop-at-linuxcon.

 

Meer informatie over alle activiteiten voor vrouwen, inclusief de vrouw in Open Source Netwerk-lunch, is beschikbaar op http://events.linuxfoundation.org/events/linuxcon-europe/extend-the-experience/women-attendees.

 

Andere onlangs aangekondigde workshops zijn onder meer:

HP Helion OpenStack workshop

 

Doe mee met de HP Helion OpenStack® specialisten voor een technische workshop: HP Helion OpenStack technisch overzicht. Dit is een geweldige kans voor ontwikkelaars, technische IT-professionals en OpenStack liefhebbers om een technisch overzicht van het HP Helion OpenStack-gemeenschap te krijgen en hoe u aan dit in een IT-omgeving van een bedrijf opneemt.

 

oVirt workshop

 

oVirt streeft ernaar om de beste open source en de meest uitgebreide datacenter virtualisatiemanagement suite te worden. De oVirt gemeenschap ontwikkelt zich snel en groeit, en een van de manieren om haar levendige gemeenschap te verbinden is door het houden van wereldwijde workshops. Deze workshop is bedoeld om de samenwerking in het gemeenschap te stimuleren, de basis te leggen voor de beste praktijken in het oVirt-gebruik, de eindgebruikersverhalen over te brengen, en te helpen met het beantwoorden van vragen over het project van zowel uit het perspectief van de ontwikkelaars als uit het perspectief van de gebruiker.

 

LinuxCon + CloudOpen + ELC Europe sponsors zijn onder andere: Diamond sponsort SUSE; Platinum sponsort HP; Huawei, Intel en Gold sponsoren Citrix, Datacentred, IBM, prpl Foundation, Qualcomm, Red Hat, RusBITech, Samsung, en The Yocto-project.

 

De Linux Foundation zal opnieuw uitnodigen aanwezig te op LinuxCon + CloudOpen + ELC Europe slechts voor inschrijfgeld. Om te registreren, kunt u terecht op: http://events.linuxfoundation.org/events/linuxcon-europe/attend/register

 

Over The Linux Foundation

The Linux Foundation is een consortium zonder winstbejag dat zich bezighoudt met het bevorderen van de groei van Linux en collaboratieve softwareontwikkeling. De organisatie die in 2000 is opgericht, ondersteunt het werk van Linux-ontwikkelaar Linus Torvalds en promoot, beschermt en ontwikkelt het Linux-besturingssysteem en collaboratieve softwareontwikkeling door het bundelen van de middelen van zijn leden en producenten van vrije programmatuur. The Linux Foundation biedt een neutraal forum voor samenwerking en onderwijs door het organiseren van collaboratieve projecten, Linux-conferenties, inclusief LinuxCon en door het generen van oorspronkelijk onderzoek en inhoud waarmee het begrip van Linux en collaboratieve softwareontwikkeling wordt bevorderd. Meer informatie is te vinden op www.linuxfoundation.org