Linus Torvalds keurde een nieuw beleid goed dat woorden als “masters”, “slaves” en “black lists” vervangt door raciaal neutrale termen.

‘Masters’ en ‘slaves’ zullen worden vervangen door woorden als ‘primaire’ en ‘secundaire’, ‘leaders’ en ‘followers, ‘directors’ en ‘performers’. Tegelijkertijd wordt naar “zwarte lijsten” verwezen als “denylists” of “blocklists” en worden witte lijsten “allowlists” of “passlists”.

• Linux-ontwikkelaars kunnen echter in sommige gevallen nog steeds de oude terminologie gebruiken. “Uitzonderingen voor het introduceren van nieuw gebruik is het onderhouden van een gebruikersruimte ABI / API, of bij het updaten van code voor een bestaande (vanaf 2020) hardware- of protocolspecificatie die deze voorwaarden verplicht stelt”, zie ook de documentatie
• De veranderingen komen iets meer dan een week nadat de inclusieve erminologierichtlijnen voor de Linux-kernel voor het eerst waren voorgesteld.
• Bekijk de Git-verbintenis van juli die de nieuwe inclusieve taalwijzigingen hier heeft geïmplementeerd.
• Het nieuws komt omdat velen in de ontwikkelaarsgemeenschap soortgelijke veranderingen hebben aangekondigd, waaronder GitHub. Voor een volledige lijst van de grote platforms die dat hebben, bekijk de “Black Lives Matter” sectie van Inside Dev’s juni 2020 samenvatting van webontwikkeling