Linux Lite-creatorJerry Bezencon heeft de release aangekondigd voor public testing van de Linux Lite 5.8-release'

Nog steeds gebaseerd op de Ubuntu 20.04.3 LTS-release van de ‘longterm support’ Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) besturingssysteemreeks van Canonical, belooft de Linux Lite 5.8-distributierelease nieuwe en bijgewerkte componenten, 

bugfixes en vele andere tweaks en wijzigingen.
 
Maar niet te enthousiast, want Linux Lite 5.8 is slechts een update van de vorige releases in de Linux Lite 5-serie. 
Als zodanig lijkt het erop dat de belangrijkste veranderingen van deze aankomende update een bijgewerkt Papirus-pictogramthema en negen nieuwe achtergronden zijn om je Linux Lite-desktopervaring aangenamer te maken.
De developer zegt dat er nog veel andere tweaks en wijzigingen zijn opgenomen in de definitieve release, samen met een bijgewerkte Help-handleiding om nieuwkomers te helpen hun weg te vinden door de op Ubuntu gebaseerde distributie.

Onder de motorkap zijn enkele van de kerncomponenten bijgewerkt vanuit de upstream Ubuntu 20.04.3 LTS-repositories, waaronder Linux 5.4.0-91-kernel en Mozilla Firefox 95.0.1-webbrowser. 
Ook zijn toegevoegd de Mozilla Thunderbird 78.14.0 e-mail- en nieuwsclient, LibreOffice 6.4.7.2 kantoorsuite, VLC 3.0.9.2 mediaspeler en GIMP 2.10.18 afbeeldingseditoren Xfce 4.14  

Een van de leukste dingen van Linux Lite is dat het je toegang geeft tot de nieuwste en beste Linux-kernelseries. 
Als zodanig kunnen gebruikers eenvoudig de Linux 5.15 LTS-kernel installeren in de definitieve Linux Lite 5.8-release.

Linux Lite 5.8 staat gepland voor release op 1 februari 2022.
Als je tot die tijd de developer wilt helpen bij het oplossen van last-minute problemen of als je feedback wilt geven over deze release, kun je de Release Candidate (RC1) downloaden en testen door op de directe downloadlink hieronder te klikken. 
Houd er echter rekening mee dat dit een pre-releaseversie is, niet geschikt als dagelijkse driver, en dat u niet kunt upgraden van RC naar de definitieve release.