Linus houdt zich verre van de populaire containertechnologie en ziet geen rol voor Linux in het Internet of Things (IoT).

Torvalds maakte dit duidelijk in een vraaggesprek op het LinuxCon-evenement dat gisteren in Seattle werd gehouden. Hij excuseerde zich tegenover de mensen die erg druk zijn met de ontwikkeling van containers, maar zegt dat hij erg blij is dat de ontwikkelingen aan de Linux-kernel ver afstaan van de container-hype en alle andere buzzwords. Hij zegt in een situatie te zijn beland waarin hij zich alleen met de kernel bezig kan houden en hoe mensen daar mee aan het werk gaan.

Torvalds zei verder dat hij zich niet kon indenken dat Linux een belangrijke rol gaat spelen in het Internet of Things. De kernel is daarvoor te zeer gegroeid. “Terwijl we ooit binnen een megabyte paste, hebben we tegenwoordig te maken met tientallen megabytes. Dat gaat niet veranderen in de toekomst.”

Verder maakt hij duidelijk geen langetermijnplannen te maken. Hij weet wat in de komende release staat en wat er op de planning staat voor de release daarna, maar dan houdt het op. Torvalds denkt dat het weinig zin heeft 10 jaar vooruit te denken. “Terugkijkend naar tien jaar geleden en wat Linux was toen en op dat moment plannen wat Linux is nu, zou complete waanzin zijn geweest.”