Tijdens de Europese editie van de LinuxCon en CloudOpen Europa afgelopen week liet ook Linus Torvalds weer van zich horen. Linux Magazine was erbij en noteerde de belangrijkste quotes voor u:  
Linus Torvalds heeft geen spijt van de technische beslissingen die hij heeft gemaakt over de afgelopen 23 jaar geleden,, zei hij woensdag tijdens LinuxCon en CloudOpen Europa. “Technische problemen, zelfs als ze helemaal verkeerd,  zijn, kun je later weer prima oplossen, aldus Torvalds, 

Ondanks de persoonlijke problemen en de meningsverschillen die de community heft bloeit het tegelijkertijd als nooit tevoren  zo zei Linus Torvalds op LinuxCon Europe 2014.

Hij heeft geen spijt van de tijd dat hij met zijn stevige taal binnen de kernel communities veel ontwikkelaars en gebruikers van zich zou hebben vervreemd.

 Ondanks deze problemen en meningsverschillen die de community heeft bloeide, en creëerde de beste technologie die er is. En dat is Torvalds zijn uiteindelijke doel.

In een Q & A op het podium met Dirk Hohndel, Intel’s chief Linux en open source technoloog, Torvalds sprak over de staat van de gemeenschap, de kernel ontwikkelingsproces, wat er nodig is om een kernel-ontwikkelaar te zijn, en de toekomst van Linux.  Hier zijn enkele hoogtepunten van de discussie.

 ‘De snelheid van ontwikkeling is niet echt de laatste jaren vertraagd. Wij hebben circa 10.000 patches van meer dan 1000 mensen van  elke release gehad en het eindresultaat mag er wezen.

 Een heleboel mensen willen gelijk marktaandeel, veel gebruikers, want dat is hoe ze hun eigen waarde  geven. Voor mij is een van de belangrijkste dingen voor Linux  het hebben van een grote community die actief nieuwe kernels kunnen testen; het is de enige manier om straks met de de absolute krankzinnige hoeveelheid  hardware om te kunnen gaan.

  Hohndel: “Als je een  beslissing die je hebt gemaakt in de laatste 23 jaar zou kunnen verandere, welke zou dat dan zijn?

 ” Torvalds: “Vanuit een technisch oogpunt, geen enkele beslissing is ooit zo belangrijk geweest … De problemen creeren zich met name in het vevreemden van users en develpers en daar ben ik overigens ook vrij goed in.  Ik gebruik nog wel eens wat krachtige taal. Maar nogmaals er is geen enkel geval wat ik zou willen repareren.

 De meeste mensen, ook al vinden ze elkaar niet altijd even leuk ,hebben de neiging om de code die ze genereren te respecteren. Voor Linux, is dat het belangrijkste onderdeel. Wat er echt toe doet is dat de mensen erg betrokken zijn bij het genereren van de beste technologie die er is.

  Hohndel: Wat gaat u een student vertellen die graag de volgende Linus wil worden ?

Torvalds: “Zoek iets waar je gepassioneerd over bent en doe het .

Een Maintainer worden is makkelijk, Je hbent alleen een oneindige hoeveelheid tijd kwijt aan het reageren op e-mail van willekeurige mensen.

  Hohndel: “Maak een gewaagde voorspelling over de toekomst van Linux.”

Torvalds: “De meest gewaagde voorspelling dat ik kan zeggen is, dat de RC 1 waarschijnlijk met een week gereleased zal worden.