Foutopsporing en automatische suggesties zijn in de nieuwe versie van de tool ook aangepakt.

Versie 8 van de IPython REPL (read-eval-print-loop) is gearriveerd, met verbeteringen voor code-opmaak, automatische suggesties en tracebacks.

12 Januari werd IPython 8 onthuld, dat onder de paraplu van Project Jupyter valt, drie jaar in de maak sinds de 7.0-release. Een belangrijke functie is automatisch opnieuw formatteren met Black in de CLI. Indien black geïnstalleerd in dezelfde omgeving als IPython, zal terminal IPython nu standaard de code in de CLI opnieuw formatteren indien mogelijk.

Versie 8 formatteert ook de mogelijkheid om fouten op te sporen correct, waarbij het celnummer wordt weergegeven waarin de fout is opgetreden. Eerder vertoonden tracebacks voor fouten in codecellen een hash, degene die werd gebruikt voor het voltooien van de Python AST (abstracte syntaxisboom). Met IPython 8 kunnen gebruikers automatische suggesties accepteren met Ctrl-E, Ctrl-F of pijl-rechts. Dit is beschikbaar in de fish- en zsh – shells en de prompt-toolkit .

Instructies voor het installeren van IPython zijn te vinden op IPython.org. De release verwijdert ook bijna alle functies, functies en modules die zijn gemarkeerd als verouderd tussen IPython-versies 1.0 en 5.0, volgens documentatie. Het doel van IPython is om een  uitgebreide omgeving te bieden voor interactief en verkennend computergebruik. Een Python REPL, het voedt de Jupyter-kernel via ipykernel en is gepositioneerd om tabaanvullingen, betere tracebacks, bewerking van meerdere regels en functies bovenop pure Python-scripts te bieden.

 

 

Bron: Infoworld