Linus Torvalds richt zich op release candidate 6 van Linux 4.2 en heeft geen geduld voor onzinnige pull requests. 

De onlangs genoten vakantie heeft Linus Torvalds mogelijk goed gedaan. Hij blijft namelijk opvallend vriendelijk in zijn bericht dat het nog niet zo gaat met Linux-kernel 4.2 als hij zou willen. Normaal gesproken zijn er zeven rc’s, maar dat kunnen er meer worden. Vervelende issues in de nieuwste release candidate blijven de kop op steken, zo meldt de vader van de kernel.

De laatste revisie (rc5 kwam gisteren uit) bevat wat problemen en als developers hem nu lastigvallen met onnodige verzoeken, dan zwaait er wat. Maar het komt allemaal goed, want: “Geen van deze [issues] is rampzalig of erg vervelend en het gaat om kleine details, dus ik ben niet zo bezorgd.” Lekker rustig is anders, dus Torvalds verzoekt mensen om hem even te laten begaan.

“Blijf alsjeblieft testen. En weet dat als je een pull request doet waar ik mijn bedenkingen over heb, ik misschien niet zo vriendelijk reageer”, grapt de kernelbaas, verwijzend naar zijn explosieve uitspraken. Torvalds zegt inmiddels zijn leven te willen beteren en geen scheldkannonades meer af te vuren. De komende twee weken kunnen wel eens een goede stresstest zijn.