Google werkt aan een nieuw besturingssysteem genaamd Fuchsia, waarmee het bedrijf zich los maakt van de Linuxgebaseerde kernel.

Google heeft een eerste versie beschikbaar gemaakt via de eigen Googlesource-site, signaleert The Register. De software is te gebruiken op ARM-gebaseerde processoren op X86-chips en ook op Raspberry Pi. Fuchsia maakt gebruikt van de Magenta kernel die van de grond af aan opnieuw is opgezet voor dit Fuchsia Project. Wat Google precies voor ogen heeft met het nieuwe besturingssysteem is vooralsnog onduidelijk. Mogelijk is het bedrijf op zoek naar een efficiënter besturingssysteem dat moeiteloos op verschillende platformen te gebruiken is.

Het project ligt voor een belangrijk deel in de handen van twee oudgedienden in besturingssystemenland, namelijk Brian Swetland and Travis Geiselbrecht. Beide waren ooit betrokken bij de ontwikkeling van BeOS bij Be Inc. en werkten vervolgens aan het opzetten van Danger Hiptop OS. Swetland was daarna betrokken bij opzet van de startup Android Inc dat ruim 10 jaar geleden door Google werd geïncorporeerd.

Geiselbrecht wekte na Danger bij Apple aan de ontwikkeling van de iPhone, sleutelde daarna bij Palm mee aan de ontwikkeling van WebOS en was een van de leidende figuren bij het creëren van Jawbone Embedded.