Machine om luiers te verversen

Sta je als kersverse pap voor de taak om de luiers van je baby te verversen en denk je als rechtgeaarde nerd ”Zou dat niet te automatiseren zijn?”. Jawel hoor, de Iraanse ingenieur Iman Farahbaksh vond een automatische ‘babywasmachine’ uit en kreeg in 2018 zelfs een octrooi erop toegekend.

 

Processor met één instructie

Ike T. Sanglay Jr. heeft een processor met één instructie ontworpen: de Periwinkle. Het is de ultieme vorm van rise (reduced instruction set computer). Uiteraard zal deze processor nooit snelheidsrecords verpulveren, maar het is intrigerend om te zien hoe met één instructie toch al heel wat mogelijk is.

 

Chatbot fluistert Facebook-medewerkers antwoorden in

Facebook ligt hevig onder kritiek, onder andere in verband met privacyinbreuken. Werknemers van het geplaagde bedrijf zullen dan ook op familiefeestjes ongemakkelijke momenten beleven. Maar daar heeft het bedrijf iets op gevonden: de chatbot Liam.

 

Gezichtsherkenning storen met infraroodlicht

Op steeds meer plaatsen wordt gezichtsherkenning in camera’s toegepast. Niet allen criminelen kunnen daarmee gevat worden, maar ook onschuldige burgers worden daardoor continu in het oog gehouden.

 

Bekijk hier alle artikelen.