Wie het beste internet voor thuis wil, komt uit bij Ziggo. Dat blijkt ook nu weer uit onafhankelijk onderzoek van umlaut, dat Ziggo uitroept tot de provider met het best geteste vaste netwerk van Nederland. In dit artikel zoomen we in op Ziggo’s voordelige internet only-abonnement en slimme SmartWifi-techniek.

Partnerbericht

In januari 2022 is Ziggo uitgeroepen tot de Nederlandse internetprovider met het beste vaste netwerk. Het gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksbureau umlaut geeft Ziggo 947 van de 1000 punten en gebruikt de meetgegevens van miljoenen smartphones en tablets van consumenten die hier toestemming voor gegeven hebben. Het internet van Ziggo is zes maanden lang getest op de up- en downloadsnelheid en reactietijd (latency) en komt dus bijzonder goed uit de bus. Een bevestiging van de ervaringen van de miljoenen Nederlanders die internetten via het Ziggo-netwerk.

Internet only-abonnement

Ziggo biedt internetpakketten aan in combinatie met vast bellen en/of televisie, maar er is ook een internet only-abonnement. Dat abonnement is een slimme keuze als je alleen met je mobiel belt en geen waarde hecht aan een tv-pakket. Bijvoorbeeld omdat je verslingerd bent aan Netflix en YouTube. Het grote voordeel van een internet only-abonnement is de lagere prijs: je betaalt immers alleen voor wat je nodig hebt. En dat is die snelle en stabiele internetverbinding. De maximale snelheid hangt van je adres af. Goed om te weten is dat Ziggo in rap tempo al zijn klanten toegang geeft tot zijn GigaNet. Met een GigaNet-aansluiting kun je kiezen voor een razendsnelle downloadsnelheid van 1 Gbit/s en een hoge uploadsnelheid van 50 Mbit/s.

SmartWifi-modem

Thuis gebruik je een modem om het vaste internetsignaal om te zetten naar wifi in je hele huis. Als Ziggo-abonnee heb je een SmartWifi-modem dat de wifi in je huis regelt. Dit modem heeft onlangs een software-update gekregen en fungeert sindsdien als basisstation voor een mesh-wifi-systeem. Zo kan het modem automatisch schakelen naar de beste frequentie om overal in huis het beste wifisignaal te bieden. Daarnaast verdeelt het modem de beschikbare wifisignalen slim over al je apparaten thuis, zodat elk apparaat de juiste snelheid krijgt. Een gameconsole is immers gebaat bij een hogere wifisnelheid dan je slimme thermostaat.

Of het SmartWifi-modem toereikend is voor jouw huishouden, hangt van verschillende zaken af. De grootte van je huis of appartement bijvoorbeeld, net als hoeveel apparaten er met je wifinetwerk

verbonden zijn. Merk je dat je niet overal in huis even goede wifidekking of -snelheid ervaart? Dan loont het om je wifinetwerk te scannen via de gratis Ziggo SmartWifi-app. Deze app heeft een Wifi Thuisscan ingebouwd om heel eenvoudig de wifi in je hele huis te meten.

Wifibooster

Als de app aangeeft dat je je wifi kunt verbeteren, hoef je geen lastige zoektocht te starten naar een wifirepeater of een nieuwe router. Als Ziggo-klant kun je direct kijken naar SmartWifi pods. Dit zijn mesh-wifi-adapters die je verspreid in je woning in het stopcontact steekt. De SmartWifi pods verbinden op slimme wijze met je SmartWifi-modem om één krachtiger wifinetwerk op te zetten en zo overal in huis optimale wifi te garanderen. Je kunt zorgeloos meerdere pods nemen, want het modem kiest zelf voortdurend automatisch met welke pod hij verbinding maakt voor de snelste en meest stabiele verbinding. Je kunt de SmartWifi pods dus zien als een slimme wifibooster.

De SmartWifi pods vallen nauwelijks op in het stopcontact en hebben een handige extra. Dankzij de ingebouwde ethernetpoort kun je namelijk een apparaat direct aansluiten op de SmartWifi pod, voor een optimale internetsnelheid. Een bedrade verbinding is namelijk altijd iets stabieler dan een draadloze verbinding.

Prettig: de SmartWifi pods zijn zowel te koop als te huur en per een, twee of drie beschikbaar. Je bepaalt dus zelf hoeveel pods je in huis haalt en of je ze eenmalig koopt of liever leent voor een paar euro per maand.

Extra’s met Vodafone-abonnement

Met een scherp geprijsd internet only-abonnement en betaalbare SmartWifi Pods voor uitstekende wifi overal in huis ben je maandelijks goedkoper uit. En het kan nog voordeliger, als je vast internet van Ziggo combineert met een mobiel abonnement van Vodafone. Ben je klant bij beide, dan profiteer je elke maand van gratis extra’s. Denk aan tot vijf euro korting per maand, gratis dubbele mobiele data en voorrang bij het Priority-programma van de twee providers. Met dit programma krijg je voorrang op de aanschaf van tickets van sportwedstrijden en concerten, ook als die eigenlijk allang uitverkocht zijn. En je speelt wekelijks mee om fantastische prijzen, variërend van een eigen skybox bij een spannende voetbalwedstrijd tot backstage-passen bij het optreden van je favoriete artiest.