Maak kennis met een configuratiescherm dat gericht is op de levenscycli van PHP-ontwikkeling voor diegenen die er de voorkeur aan geven om binnen het Debian-besturingssysteem te werken.

Werken vanaf de Linux-opdrachtregel is voor sommige mensen gemakkelijk; ik gebruik bijvoorbeeld Linux sinds eind jaren ’90, en ik voel me perfect thuis in een terminalvenster. Maar voor anderen betekent het idee om het terminalvenster te gebruiken niet alleen een minder dan efficiënte dag, het betekent ook dat ze aanzienlijk meer moeten leren dan waar ze op dit moment tijd voor hebben.

En ontwikkelen vanaf de opdrachtregel is net zo eenvoudig. Maar de volledige levenscyclus van een applicatie beheren? Niet zo veel.

Daarom zijn tools zoals webgebaseerde controlepanelen een echte zegen voor drukke IT-beheerders en ontwikkelaars die PHP-websites en webapplicaties implementeren.

Waarom PHP-ontwikkelaars CloudPanel moeten gebruiken

Ik zal u door de installatie leiden van een dergelijk configuratiescherm genaamd CloudPanel op Debian Server, een distributie die echt baat heeft bij het hebben van zo’n tool. Deze specifieke kijk op het configuratiescherm is gericht op PHP-ontwikkelaars om de ontwikkelingscyclus van codering tot app-hosting veel gemakkelijker te maken. Met CloudPanel kunt u uw PHP-applicaties binnen enkele minuten in elke cloud of dedicated server draaien.

U hebt een actief exemplaar van de Debian-server nodig met ten minste:

  • 1 CPU-kern
  • 2 GB RAM
  • 15 GB opslagruimte
  • Toegang tot het rootgebruikersaccount of een gebruiker met sudo-privileges

Hoe het installatiescript te downloaden en uit te voeren

Gelukkig hebben de ontwikkelaars een handig installatiescript gemaakt voor CloudPanel. Om het script te kunnen gebruiken, moet u het eerst downloaden. Als je serverinstantie nog niet wget en curl heeft geïnstalleerd, doe dat dan met het commando:

sudo apt-get install wget curl -y

Zodra die pakketten zijn geïnstalleerd, downloadt en voert u het installatieprogramma uit met de opdracht:

curl -sSL https://installer.cloudpanel.io/ce/v1/install.sh | sudo bash

Dit script duurt ongeveer 2-5 minuten, afhankelijk van de snelheid van uw machine en netwerkverbinding.

Toegang krijgen tot CloudPanel

Nadat de installatie is voltooid, opent u een webbrowser en verwijst u deze naar https: // SERVER: 8443 (waar SERVER het IP-adres van uw hostingserver is). U wordt begroet door het aanmaakvenster van de CloudPanel-beheerder.

Vul de nodige informatie in en klik op Gebruiker aanmaken. U wordt gevraagd om in te loggen met de nieuwe admin-gebruiker. Na succesvolle authenticatie bevindt u zich in het hoofdvenster van CloudPanel, waar u uw Debian-server overal vandaan kunt beheren en kunt beginnen met het migreren van uw PHP-webontwikkelingscyclus naar deze handige tool. 

En dat is alles wat er is om een ​​krachtige, gebruiksvriendelijke, webgebaseerde GUI op Debian Server te installeren. Probeer dit controlepaneel eens uit en kijk of het uw PHP-ontwikkelingslevenscyclus op Debian niet gemakkelijker maakt.