Uitgebreide infrastructuur – en softwarebeheer is niet meer nodig om hybride kwantumklassieke algoritmen in AWS te laten draaien.

Amazon Web Services (AWS) heeft Amazon Braket Hybrid Jobs aangekondigd, dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het opzetten, bewaken en efficiënt uitvoeren van hybride kwantum-klassieke algoritmen. 

AWS zei dat de nieuwe mogelijkheid een uitbreiding is van Amazon Braket, een volledig beheerde AWS-service die is ontworpen om wetenschappers, onderzoekers en ontwikkelaars in staat te stellen te experimenteren met computers van leveranciers van kwantum-hardware, zoals D-Wave, IonQ en Rigetti. Amazon Braket werd in 2019 gelanceerd.

Volgens AWS moesten developers, om hybride algoritmen uit te voeren, handmatig de klassieke infrastructuur opzetten, de vereiste software installeren en de interactie tussen de kwantum- en klassieke rekenprocessen beheren voor de gehele duur van het hybride algoritme, naast het gebruik van monitoring en visualisatietools voor het analyseren van de resultaten.

Het bedrijf gaat er nu echter prat op dat ontwikkelaars met Amazon Braket Hybrid Jobs de noodzaak van uitgebreid infrastructuur- en softwarebeheer kunnen vermijden, terwijl ze ook kunnen zien dat banen onmiddellijk worden opgevoerd, het algoritme kunnen uitvoeren met behulp van kwantum-hardware of simulatie, en de bronnen vrijgeven nadat de klus is geklaard.

Ontwikkelaars kunnen ook aangepaste statistieken voor algoritmen definiëren en via Amazon CloudWatch resultaten in bijna realtime visualiseren, merkte AWS op. AWS zei ook dat het machine learning-aangedreven “geheimendetector” uitrolt binnen zijn AI-aangedreven code-weergaveservice CodeGuru , die vorig jaar werd uitgebracht.

De Amazon CodeGuru Reviewer Secrets Detector is een geautomatiseerd hulpmiddel om ontwikkelaars te helpen geheimen in broncode of configuratiebestanden te detecteren, zoals wachtwoorden, API-sleutels, SSH-sleutels en toegangstokens, om ervoor te zorgen dat alle nieuwe code geen hard-gecodeerde geheimen bevat voordat ze worden samengevoegd en ingezet.

Naast Java- en Python-code scannen geheimendetectoren ook configuratie- en documentatiebestanden, terwijl ze ook herstelstappen voorstellen om geheimen te beveiligen, zei de cloudprovider-gigant. De nieuwe detectorfunctionaliteit is gratis opgenomen als onderdeel van de CodeGuru Reviewer-service en ondersteunt de meest voorkomende API-providers, zoals AWS, Atlassian, Datadog, Databricks, GitHub, Hubspot, Mailchimp, Salesforce, SendGrid, Shopify, Slack, Stripe , Tableau, Telegram en Twilio.

Amazon Braket Hybrid Job en CodeGuru Reviewer Secrets Detector zijn nu beschikbaar in alle AWS-regio’s waar respectievelijk Amazon Braket en CodeGuru Reviewer beschikbaar zijn.