Wat Popcorn Time doet voor films en series, dat moet ook mogelijk zijn met muziek. Tenminste, dat is het idee achter de nieuwe software Aurous. Muziek streamen uit torrents, via peer-to-peer technologie.

 

Een vroege versie van de dienst gaat over enkele weken online, zo schrijft Torrentfreak. Gebruikers kunnen naar muziek zoeken en als anderen die aan het uploaden zijn, wordt deze gevonden en kan er naar geluisterd worden. Tevens zoekt het programma op reguliere websites naar muziekbestanden, waarna ze ook te streamen zijn.

Volgens bedenker Andrew Samson kan Aurous ‘binnen millisecondes BitTorrent-archieven doorzoeken en individuele bestanden vinden’. De software blijft daarbij gewoon werken, mocht Samson gedwongen worden zijn site te sluiten. Inderdaad, net zoals Popcorn Time is de toegang tot Aurous niet zo gemakkelijk te stoppen eens je het programma op je computer hebt staan.

Software en app

Aurous moet ook de muziek af kunnen spelen waar je gewoon voor hebt betaald, en het importeren van afspeellijsten uit diensten als Spotify moet ook ondersteund worden. De software wordt gratis aangeboden voor Windows-, Mac- en Linux-computers. Ook een app voor Android en iOS staat in de planning.