IoT developersday 2015. Een groot succes

We zijn beland in een wereld waarin dingen (objecten, apparaten, voertuigen) zelfstandig informatie verzamelen en doorsturen. Hierdoor kunnen computers nog betere en snellere beslissingen nemen. Dit allemaal dankzij RFID- en andere sensortechnologie en zonder tussenkomst van mensen. Een cool voorbeeld daarvan is de Nest thermostaat.

De slimme thermostaat Nest is ontwikkeld door Tony Fadell, die eerder verantwoordelijk was voor het succes van de iPod van Apple. Het ding bezit een bewegingssensor, een sensor die de luchtvochtigheid in de gaten houdt en drie temperatuursensoren. Daarnaast blijft het via een WiFi-verbinding op de hoogte van het actuele weerbericht. Het apparaat leert je voorkeuren kennen en combineert die met data uit andere bronnen voor de perfecte temperatuur. Voor developers biedt dit soort voorbeelden prachtige mogelijkheden om vanuit de gedeelde en open source kennis verder te gaan ontwikkelen. Nederland loopt hierin niet achter. Ondersteund door bedrijven en organisaties als ING, Ordina, Amazon webservices, CGI, Capgemini, NS, IoT Academy, Rijksoverheid,  Ebpi en Safenet bood de IoT Developers Day 2015 gisteren het perfecte platform om die kennis met elkaar te kunnen delen.

Gisteren organiseerde Reshift Digital in de Jaarbeurs te Utrecht voor de tweede keer de IoT Developers Day 2015. Een event volledig in het teken van het Internet of Things, georganiseerd voor en door developers. Het event werd bezocht door meer dan 500 developers en was dan ook volledig uitverkocht.

Maar liefst 30 top-notch sprekers uit binnen- en buitenland. Wat is de impact die IoTzal hebben op onze maatschappij? Welke mogelijkheden biedt IoT en wat betekent dat voor ontwikkelaars? Hands-on labs, workshops en presentaties met sprekers als Rob van Kranenburg (oprichter IoT Council en internetofthings.eu), Kai Kreuzer (oprichter OpenHAB.org), Oliver Heuser, Martin Foertsch, Jan Peter Jansen, Thomas Endres en dus ook Francois Girodelle, Head of Nest Europe!

Naast het congresprogramma bood de IoT Developers Day 2015 ook een informatiemarkt en de Amazon ‘Makers Garten’. Zelf een weerstation bouwen met een Arduino en Bluetooth, een robot programmeren met de Raspberry Pi of zelf in een Tesla rijden? Het kon allemaal op de IoT Developers Day 2015.

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL Partner content: Open source is een transformerende technologische en menselijke beweging. In dit artikel vertelt J… https://t.co/pLkrOBY7Mk
linuxmagNL Snel even je data kopiëren naar een externe schijf of naar de cloud? We hebben twee tools getest waarmee je snel ee… https://t.co/Vw14peNRwB
linuxmagNL Deze keer in Linux Magazine weer enkele interessante nieuwtjes en een paar leuke projecten. Voor de Raspberry liefh… https://t.co/imboPAxDx6