Doodsbedreiging vanuit de opensource community

Een engineer van open source-beheertool Chef claimt dat hij meermaals met de dood bedreigd is vanwege zijn bijdragen aan de community. Hij stopt per direct.

Pas op met het introduceren van een andere workflow in de Chef-community. Ten minste als we het verhaal van release engineer Seth Vargo van Chef moeten geloven. Hij beweert talloze beledigende e-mails en ook twee doodsbedreigingen te hebben gekregen vanwege zijn bijdragen aan de open source-community.

Reden genoeg om al zijn werkzaamheden neer te leggen. Los van het nemen van ontslag bij Chef, het bedrijf dat commerciële ondersteuning voor open source configuratiebeheertool Chef levert, neemt hij ook een sabbatical van al zijn verdere ontwikkelwerk.

Chef onderzoekt de zaak nu. Volgens voormalig collega Noah Kantrowitz draait de kwestie om Vargo's werk aan Chef's workflow managementtool Berkshelf. Zijn nogal andere manier van werken zou voor commotie hebben gezorgd bij gebruikers binnen de community, die niet zitten te wachten om nieuwe dagelijkse gebruiken en routines. Alleen is hun frustratie nogal uit de hand gelopen, bevestigt Kantrowitz.

Vargo vreest namelijk voor zijn persoonlijke veiligheid. "Ik ben niet langer van plan om in mijn eentje de last van onbeschaafd gedrag te dragen", schrijft hij in een blogpost. Jay Wampold, marketingmanager bij Chef, noemt de situatie tegenover techsite GigaOM schokkend en verontrustend. "Een reflectie van de wereld waarin we leven. Een paar rotte appels zeggen dingen achter een keyboard. Als het wordt beschouwd als een echt serieus probleem, gaan we het aan te pakken", aldus Wampold.

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL Tegenwoordig beschikken de meeste printers en scanners over een draadloze netwerkverbinding. Het is erg handig om v… https://t.co/ODTCs3XpzU
linuxmagNL Het internet is van oorsprong ingericht op een vrije vorm van informatiedeling waarbij gedecentraliseerde systemen… https://t.co/zZ9S70tsDu
linuxmagNL Wil je je tuin in het oog houden met temperatuur- en vochtsensoren en misschien zelfs een webcam? Maar heb je geen… https://t.co/oilQdX91J3