Installeer de AMDGPU-PRO 16.50 driver op Linux

Vorige week bracht AMD een nieuwe release uit van zijn AMDGPU-PRO graphics driver voor Linux. AMDGPU-PRO 16.50 installeer je eenvoudig in je Linux-distributie.

AMDGPU-PRO 16.50 introduceert eindelijk ondersteuning voor FreeSync in Linux. Ook DirectGMA is nu ondersteund voor OpenGL als je een FirePro GPU hebt.

De driver is ondersteund op de 64-bits versies van Ubuntu 16.04 LTS, Red Hat Enterprise Linux 7.3, Red Hat Enterprise Linux 6.8, CentOS 6.8 en SUSE Linux Enterprise Server/Desktop 12 SP2. Let op: Ubuntu 16.10 is niet ondersteund omdat de kernel te nieuw is. Controleer ook eerst in de release notes of je grafische kaart compatibel is met de driver.

Installatie

Download het juiste bestand voor je distributie. De links staan in de release notes. Let op: AMD laat niet toe om deze bestanden via wget of curl te downloaden; je moet in je webbrowser op de downloadlink klikken.

Pak het archiefbestand daarna uit met:

tar xvJf amdgpu-pro-16.50-362463.tar.xz

Ga daarna naar de directory en voer het installatieprogramma uit:

cd amdgpu-pro-16.50-362463

./amdgpu-pro-install

Voer indien gevraagd je wachtwoord in en bevestig met Yes op elke vraag. Na enkele minuten zijn de benodigde pakketten geïnstalleerd. Herstart je computer om de nieuwe grafische driver te gebruiken. Wil je later de AMDGPU-PRO graphics stack terug verwijderen, dan kan dat met:

amdgpu-pro-uninstall

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL In de rubriek van Koen lezen we over de aanpassingen, die in de nieuwste PIXEL-release is gemaakt om de security te… https://t.co/Aad1HfT7r9
8hreplyretweetfavorite
linuxmagNL De mediacenter distributie OpenELEC heeft versie 7.0 uitgebracht. Onder de motorkap heeft de Linux-kernel een upgra… https://t.co/JsqHZ18ckN
linuxmagNL Raspbian zet ssh standaard niet meer aan om misbruik te voorkomen. Debian overweegt om beveiligingsupdates automati… https://t.co/CComlkGEMo