Installeer de AMDGPU-PRO 16.50 driver op Linux

Vorige week bracht AMD een nieuwe release uit van zijn AMDGPU-PRO graphics driver voor Linux. AMDGPU-PRO 16.50 installeer je eenvoudig in je Linux-distributie.

AMDGPU-PRO 16.50 introduceert eindelijk ondersteuning voor FreeSync in Linux. Ook DirectGMA is nu ondersteund voor OpenGL als je een FirePro GPU hebt.

De driver is ondersteund op de 64-bits versies van Ubuntu 16.04 LTS, Red Hat Enterprise Linux 7.3, Red Hat Enterprise Linux 6.8, CentOS 6.8 en SUSE Linux Enterprise Server/Desktop 12 SP2. Let op: Ubuntu 16.10 is niet ondersteund omdat de kernel te nieuw is. Controleer ook eerst in de release notes of je grafische kaart compatibel is met de driver.

Installatie

Download het juiste bestand voor je distributie. De links staan in de release notes. Let op: AMD laat niet toe om deze bestanden via wget of curl te downloaden; je moet in je webbrowser op de downloadlink klikken.

Pak het archiefbestand daarna uit met:

tar xvJf amdgpu-pro-16.50-362463.tar.xz

Ga daarna naar de directory en voer het installatieprogramma uit:

cd amdgpu-pro-16.50-362463

./amdgpu-pro-install

Voer indien gevraagd je wachtwoord in en bevestig met Yes op elke vraag. Na enkele minuten zijn de benodigde pakketten geïnstalleerd. Herstart je computer om de nieuwe grafische driver te gebruiken. Wil je later de AMDGPU-PRO graphics stack terug verwijderen, dan kan dat met:

amdgpu-pro-uninstall

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL TEQnation, het evenement voor future tech! Dit evenement is opgesplitst in twee dagen met één dag puur voor Open... https://t.co/x7HFupU9G8
linuxmagNL Do you want to be recognized as a credible technology expert and innovative thinker? The Call for Papers for... https://t.co/ZjeLZwkfms
linuxmagNL SUSE breidt samenwerking met Amazon Web Services uit om SAP migraties naar Linux op AWS te versnellen Amazon Web... https://t.co/ETI9r3cEmD