Linux werkend op de Nintendo

Hackers krijgen linux werkend op Nintendo. Althans dat blijkt uit een video op twitter...

In de video is te zien hoe basisfuncties van Linux op de Switch werken. Zo kan de hacker in de webbrowser sites bezoeken en reageert het besturingssysteem op aanrakingen van het scherm.Fail0verflow beweerde eerder een kwetsbaarheid in de Switch-software te hebben gevonden, die nu is gebruikt om Linux te installeren. Volgens de groep kan het gat niet met een software-update worden gedicht.

 

Tot op heden heeft Fail0verflow zich vooral op de ontwikkeling van zogeheten homebrew-software gericht. Door software van de Nintendo Switch open toegankelijk te maken, wil de groep hobbyontwikkelaars de gelegenheid geven om eigen games en applicaties te maken.Fail0verflow heeft de installatiemethode nog niet gedeeld. Anderen zijn daarom nog niet in staat om op dezelfde manier Linux te installeren. 

'Linux werkend op Nintendo Switch'
'Linux werkend op Nintendo Switch'

Piraterij

Spelcomputers van Nintendo werden in het verleden meermaals gekraakt. In recente jaren bracht het bedrijf software-updates uit om de kraakmethode te blokkeren. Het gamebedrijf vreest dat hackmethodes worden gebruikt om illegaal gedownloade games af te spelen.

Afgelopen jaar won Nintendo een rechtszaak tegen Go Cyber Shopping, een bedrijf dat accessoires verkocht om illegaal verworven games te spelen. De webshop moest een boete van 12,76 miljoen Canadese dollar betalen. Toen was dat omgerekend rond de 9 miljoen euro.

De Nederlandse rechter verbood in 2010 de verkoop van zogeheten R4-flashkaarten. Deze konden worden gebruikt om illegaal gedownloade games te spelen op een Nintendo DS.

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL Heb je nog een VHS-cassette bij de hand? Je maakt er de ultieme Raspberry Pi case van. Met een USB-hub en wat verle… https://t.co/yOcd31KKif
linuxmagNL Vlak voor de release van Ubuntu 17.04 kondigde Canonical aan dat het zijn eigen desktopomgeving Unity vanaf Ubuntu… https://t.co/NBazAviEK2
linuxmagNL De gegevens van 143 miljoen Amerikanen lagen op straat, omdat een kredietregistratiebureau zijn installatie van Apa… https://t.co/9vKV5Jcsyc